Ce spun autoritățile ruse despre incendiul izbucnit la un spărgător de gheață cu propulsie nucleară datând de pe vremea URSS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incendiul izbucnit pe un cargou spărgător de gheaţă cu propulsie nucleară din era sovietică ancorat la Murmansk, în nord-vestul Rusiei, a fost stins, iar compania de stat care operează nava susţine că nu există victime şi nici ameninţare pentru siguranţa reactorului.

Spărgătorul de gheață Sevpormut FOTO D. Lobusov via marinetraffic.com
Spărgătorul de gheață Sevpormut FOTO D. Lobusov via marinetraffic.com

Incendiul a izbucnit duminică într-una dintre cabinele navei Sevmorput, care se află în prezent la chei în oraşul Murmansk, a anunţat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă.

Incendiul, care în momentul de maximă intensitate a acoperit o suprafaţă de circa 30 de metri pătraţi, a fost stins fără a provoca victime, a precizat sursa citată.

„Incendiul a fost lichidat rapid”, a anunţat Atomflot, proprietarul vasului, într-un comunicat. „Nu există răniţi”, a adăugat sursa citată.

„Nu a existat nicio ameninţare la sistemele esenţiale de sprijin sau la sala reactorului”, a precizat Atomflot.

Atomflot conduce flota rusă de spărgătoare de gheaţă cu propulsie nucleară şi este o unitate a corporaţiei nucleare de stat Rosatom, notează Reuters, potrivit Agerpres.

Regiunea Murmansk se învecinează cu Finlanda şi Norvegia, precum şi cu Marea Barents şi Marea Albă.

Sevmorput, care a fost dată în folosinţă în 1988 şi a trecut printr-o modernizare extinsă în urmă cu un deceniu, este singura navă rusească de transport spărgătoare de gheaţă cu propulsie nucleară, potrivit Rosatom.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite