Poetul Mihai Eminescu, comemorat la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi oficiali şi oameni de cultură au depus în această dimineaţă flori la bustul poetului Mihai Eminescu, comemorând 124 de ani de la trecerea în nefiinţă a poetului, relevă IPN.

Preşedintele Parlamentului, Igor Corman, a menţionat că Eminescu este un poet al tuturor timpurilor, unul dintre cei mai mari poeţi romantici, iar în această zi este important să-i aducem un omagiu.

Viceministrul Educaţiei, Loretta Handrabura, a spus că Mihai Eminescu ne reprezintă prin tot ceea ce a scris şi rămâne simbolul identităţii româneşti. 

Preşedintele Uniunii Scriitorilor, Arcadie Suceveanu, a declarat că are o atitudine deosebită faţă de Mihai Eminescu pentru că întreaga noastră istorie, chiar şi lupta pentru renaşterea naţională, este sub semnul poetului.

Preşedintele Academiei de Ştiinţe, Gheorghe Duca, a subliniat că valoarea lui Mihai Eminescu este de nepreţuit pentru neamul nostru. El este acel artist, poet, prozator care a folosit cuvântul pentru a ne spune adevărul.

Pe parcursul zilei de 15 iunie la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor vor fi recitite versurile marelui poet şi vor răsuna cântece patriotice.