Fuziune surprinzătoare între două companii petroliere din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Companiile petroliere Andezit şi Get Premium au anunţat că fuzionează. Unul dintre motive pare a fi dorinţa de a face faţă concurenţei acerbe de pe piaţă, dar la mijloc ar putea şi anumite interese politice.

De la începutul acestui ani compania Andezit a înregistrat o creştere fulminantă de aproape 9 ori a importurilor de motorină şi de circa 12 ori a celor de benzină.

În consecinţă Andezit a ajuns să deţină o cotă peste 5% la importul de motorină şi de aproape 2% la benzină să urce pe locul cinci în topul celor mai mari importatori de produse petroliere în ţara noastră.

Zilele trecute compania Andezit a anunţat însă că fuzionează cu firma Get Premium, care a fost fondată abia la începutul acestui an. Fondator şi administrator este însă Veaceslav Ceban, fost acţionar şi administrator al firmei Parstar-Petrol, dar şi expartener de afaceri cu deputatul Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal.

Potrivit unui aviz din „Monitorul Oficial“, Get Premium a preluat o parte din patrimoniul firmei Parstar din Cimişlia, care ajunsese în 2011 să aibă o cotă de circa 5% din piaţa benzinei şi motorinei.

De notat că Get Premium are aceeaşi adresă juridică cu vechiul oficiu al Partidului Liberal de pe strada Bucureşti 67 din Chişinău.