Ambasada Rusiei a transmis o notă de protest în legătură cu expulzarea șefului Sputnik Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Misiunea diplomatică a Federației Ruse a numit expulzarea lui Vitali Denisov un incident revoltător.

Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova. Foto: TASS

Ambasada Rusiei a transmis o notă de protest după expulzarea din Moldova a șefului agenției de presă Sputnik Moldova, Vitali Denisov.

La 13 septembrie a fost transmisă o notă de protest către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova”, informează ambasada pe canalul său de Telegram. Aceasta a mai spus că nu vor ignora incidentul, numindu-l scandalos.

Angajații serviciului de migrație din Moldova l-au urcat miercuri dimineață pe Denisov într-o mașină și l-au dus la aeroport cu ordin de expulzare cu primul zbor, fără a-i permite să-și împacheteze lucrurile și să-și ia animalele de companie cu el. El a primit o interdicție de 10 ani de intrare în Moldova. Ulterior, serviciul de migrație a informat că Denisov a fost considerat o amenințare la adresa securității informațiilor din țară.

Ministerul de Externe al Rusiei a cerut ca partea moldovenească să înceteze persecuțiile motivate politic asupra presei în limba rusă și să respecte obligațiile internaționale în domeniul libertății de exprimare.