Rușii ar fi distrus 15% din totalul blindatelor Bradley primite de Ucraina de la americani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vehiculul blindat Bradley este considerat un „ucigaș de tancuri”. Bradley poate fi folosit „atât în operațiunile ofensive, cât și în cele defensive.

Blindat Bradley - FOTO: Shutterstock

Conform site-ul olandez Oryx, care prezintă dovezi foto sau video despre pierderile de echipamente militare în Ucraina de la începutul războiului, Ucraina a pierdut 17 dintre cele 109 blindate Bradley furnizate de SUA în ultimele câteva zile, adică aproximativ 15%.

Vehiculul blindat Bradley este considerat un „ucigaș de tancuri”. Bradley poate fi folosit „atât în operațiunile ofensive, cât și în cele defensive. Are o putere de foc și o armură eficace ce pot aduce avantaje pe câmpul de luptă, pe măsură ce armata ucraineană continuă să-și apere țara”, a precizat  Pentagonul.  

În luna aprilie, o parte din vehiculele de luptă de tip Bradley promise de Statele Unite se află deja în Ucraina și participă la contracararea agresiunii militare rusești, a confirmat Pentagonul, potrivit Ukrainska Pravda.

Blindatele Bradley au fost „calul de povară” al armatei americane încă din anii 1980. Culmea este că acest vehicul blindat a distrus mai multe tancuri inamice în luptă în Irak decât tancul Abrams. Bradley poate fi folosit „atât în operațiunile ofensive, cât și în cele defensive, el are o putere de foc și o armură eficace ce pot aduce avantaje pe câmpul de luptă, pe măsură ce armata ucraineană continuă să-și apere țara”, a anunțat Pentagonul. „Brad... NU este un tanc”, a afirmat într-o postare pe Twitter generalul american în rezervă Mark Hertling, adăugând însă că „poate fi un ucigaș de tancuri... și un transportor de trupe”.