Papa Francisc a exclus din cler un preot german pentru abuzuri asupra minorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE

Un fost preot din dioceza catolică din Osnabrueck, în nord-vestul Germaniei, a fost exclus din cler de Papa Francisc, pentru abuzuri asupra minorilor, a anunţat dioceza.

Este vorba de un preot de parohie, în vârstă de 88 de ani, care a slujit din 1976 până în 1997 şi a fost acuzat în 2018, după ce mai multe victime au relatat despre abuzurile sale, conform Agerpres

Procuratura a fost sesizată, însă infracţiunile respective se prescriseseră. 

Odată cu excluderea din cler, fostul preot îşi pierde dreptul la pensie; situaţia sa va fi examinată de dioceză şi de asigurările sociale germane. 

El nu va mai putea îndeplini niciun fel de îndatoriri ecleziastice, inclusiv oficierea de liturghii. 

Conform agenţiei dpa, mulţi catolici germani îşi pierd în ultimii ani încrederea în biserică, în special din cauza abuzurilor sexuale ale mai multor membri ai clerului asupra unor copii şi din cauză că s-a aflat că autorităţile catolice nu au reacţionat în trecut la astfel de cazuri.

Mai multe pentru tine:
Povestea Kibuțului, hub-ul gastronomic și cultural de la Gărâna. Un mic restaurant, în finala Destinației Anului 2024 FOTO
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
Apropiat al lui Geoană, despre declarațiile lui Ciolacu la adresa adjunctului NATO: „De ce să nu moară și capra vecinului”
Mituitorul judecătoarei din Suceava care se droga a evadat din arestul la domiciliu chiar înainte de condamnare
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Putin, probabil, nu a ordonat uciderea lui Navalnîi, au estimat serviciile secrete americane
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Dieta celei mai în vârstă câștigătoare a unui concurs de Miss. Cum de arată atât de bine la 60 de ani | VIDEO
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”