Trimis al Papei Francisc, în vizită în România. Cardinalul Leonardo Sandri se va întâlni şi cu refugiaţi ucraineni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cardinalul Leonardo Sandri. Sursa foto: Biserica Greco-Catolică
Cardinalul Leonardo Sandri. Sursa foto: Biserica Greco-Catolică

Cardinalul Leonardo Sandri, Prefect al Congregaţiei pentru Bisericile Orientale, va vizita România între 2 şi 5 iunie 2022, la aniversarea a trei ani de la vizita apostolică a Sfântului Părinte Papa Francisc în ţara noastră.

Înaltul Prelat va fi însoţit de Excelenţa Sa Miguel Maury Buendia, Nunţiu Apostolic în România şi Republica Moldova, de Subsecretarul Congregaţiei pentru Bisericile Orientale, don Flavio Pace, şi de Preasfinţia Sa Cristian Crişan, Episcop auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia şi Făgăraş şi Episcop al Curiei Arhiepiscopiei Majore.

Prima etapă a vizitei se va desfăşura la Cluj-Napoca, unde, pe data de 2 iunie 2022 la ora 12.00, în Aula Magna a Universităţii Babeş-Bolyai, Cardinalul Leonardo Sandri va primi titlul de Doctor Honoris Causa din partea prestigioasei Universităţi clujene. În aceeaşi zi, la ora 18.00, Înaltul Prelat va participa la sfinţirea bisericii greco-catolice „Bob”, ca urmare a încheierii lucrărilor de restaurare.

Pe 3 iunie 2022, Eminenţa Sa se va deplasa la Sighetu Marmaţiei pentru a întâlni refugiaţii ucraineni şi a le transmite binecuvântarea apostolică şi toată susţinerea din partea Sfântului Părinte Papa Francisc. Astfel, în după-masa zilei de vineri, 3 iunie, la ora 16,45, înalţii oaspeţi, însoţiţi de Preasfinţia Sa Vasile Bizău, Episcopul Eparhiei de Maramureş, vor sosi la mănăstirea surorilor Maicii Domnului, deplasându-se ulterior la graniţa cu Ucraina, unde se vor întâlni cu reprezentanţii diferitelor structuri care se îngrijesc de primirea refugiaţilor.

În aceeaşi zi, la ora 18.00, Cardinalul va avea o întâlnire cu familiile de refugiaţi ucraineni care sunt găzduite în mănăstirea Surorilor Maicii Domnului din Sighet, urmând un moment de rugăciune comunitară şi cina cu refugiaţii şi cu surorile. Cu acest prilej, Eminenţa Sa va distribui refugiaţilor ucraineni „Darul Papei”, constând în alimente şi produse sanitare de primă necesitate.

Cea de-a treia etapă se va desfăşura la Blaj, unde trimisul Sfântului Părinte va marca aniversarea a trei ani de la vizita apostolică din 2 iunie 2019 în Mica Romă. În după-masa zilei de sâmbătă, 4 iunie, Înaltul Prelat va vizita centrul pentru refugiaţi din Blaj „Casa Milostivirii – Papa Francisc”, urmând a participa apoi la ora 18,00 la deschiderea sesiunii ordinare a Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.

În continuare, duminică, 5 iunie, de la ora 10.00, prefectul Congregaţiei pentru Bisericile Orientale va concelebra Sfânta Liturghie alături de Episcopii Greco-Catolici din România, în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” din Blaj. În aceeaşi zi, la ora 16.30, Cardinalul Leonardo Sandri va participa la un moment de rugăciune în biserica greco-catolică din cartierul Barbu Lăutaru din Blaj, lăcaş de cult dedicat comunităţii rome din oraş, care a fost vizitat de Sfântul Părinte în urmă cu trei ani şi a cărei piatră de temelie a fost binecuvântată de Eminenţa Sa în toamna anului 2017.

Vă mai recomandăm: 

Satul din Munţii Sebeşului unde toţi locuitorii cresc animale. Tinerii au renunţat să mai plece în străinătate 

Victoria în instanţă a unei şoferiţe sancţionate pe nedrept de Poliţie. Cum a fost intimidată de poliţişti

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite