Gérard Depardieu, judecat pentru violențe sexuale. Când va începe procesul desfășurat la Paris

0
Publicat:

Inculpat pentru viol şi vizat de numeroase plângeri pentru violenţe sexuale, gigantul cinematografiei franceze Gérard Depardieu va fi judecat luni la Paris pentru agresiuni sexuale comise asupra a două femei în timpul unei filmări din 2021.

Celebrul actor este acuzat de două femei de violențe sexuale FOTO Profimedia

"Vă confirm că Gérard Depardieu intenţionează să se prezinte în faţa tribunalului", a declarat pentru avocatul său, Jérémie Assous, potrivit Agerpres.

Una dintre cele două femei, o decoratoare care lucra în echipa filmului "Les Volets Verts", de Jean Becker, a depus plângere în februarie 2024 pentru agresiune sexuală, hărţuire sexuală şi insulte sexiste pe durata filmărilor la această peliculă, ceea ce a dus la deschiderea unei anchete.

Ea a denunţat fapte care datează din septembrie 2021 şi care ar fi avut loc într-un hotel particular din arondismentul XVI din Paris.

"Aştept ca justiţia să fie aceeaşi pentru toţi şi ca Depardieu să nu beneficieze de un tratament preferenţial pentru că este artist", a explicat pentru AFP avocata sa, Carine Durrieu-Diebolt.

"Martorii şi dovezile pe care le va prezenta vor demonstra că nu este decât ţinta unor acuzaţii mincinoase", a promis de cealaltă parte Assous, care susţine că "scopul urmărit a fost dezvăluit prin cererile de despăgubire: îmbogăţirea cu 30.000 de euro".

Conform relatării pe care a făcut-o această reclamantă, în vârstă de 55 de ani, site-ului de investigaţii francez Mediapart, Gérard Depardieu ar fi pronunţat mai multe fraze grosolane în timpul filmărilor, apoi ar fi atins-o într-o manieră nepermisă.

"Clienta mea aşteaptă ca justiţia să stabilească că Gérard Depardieu este un agresor sexual în serie", a mai declarat Carine Durrieu-Diebolt.

Actorul va fi judecat şi pentru violenţe sexuale denunţate într-o plângere de o altă femeie, asistentă de regie în timpul aceloraşi filmări.

Filmările la pelicula respectivă au marcat-o şi pe actriţa Anouk Grinberg, care a menţionat "remarci obscene" din partea lui Gerard Depardieu "de dimineaţa până seara", într-un interviu pentru AFP. "Când producătorii de filme îl angajează pe Depardieu într-o peliculă, ştiu că angajează un agresor", a declarat aceasta.

Depardieu a mai fost acuzat de astfel de agresiuni

Figură a cinematografiei franceze cunoscută în întreaga lume, Gérard Depardieu a fost acuzat de comportamente similare de circa 20 de femei.

Actriţa franceză Charlotte Arnould a fost prima care a depus plângere. În august, parchetul din Paris a cerut un proces pentru violuri şi agresiuni sexuale împotriva actorului.

O anchetă este, de asemenea, în curs la Paris după o plângere depusă de o fostă asistentă de filmare, care îl acuză pe Gérard Depardieu de agresiune sexuală în 2014.

Jurnalista şi scriitoarea spaniolă Ruth Baza îl acuză, la rândul său, pe Gérard Depardieu că a violat-o în 1995.

"Niciodată, dar absolut niciodată nu am abuzat de o femeie", a susţinut actorul într-o scrisoare deschisă publicată în cotidianul francez Le Figaro la 1 octombrie 2023.

Lansată în 2017 pentru a denunţa comportamentul producătorului american Harvey Weinstein, mişcarea #MeToo a cuprins în ultimii ani cinematografia franceză. Mai multe nume mari au fost acuzate de violenţă sexuală, inclusiv regizorii Jacques Doillon şi Benoît Jacquot.