Bulgaria vrea să adere la zona euro în 2023

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bulgaria vrea sa adopte moneda unica europeana in 2023 FOTO Arhiva

Planurile Bulgariei de a intra în anticamera zonei euro în această primăvară şi de a adopta moneda europeană în 2023 sunt „complet realizabile”, a declarat, duminică, şefa Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, potrivit Reuters.

Ţara din Balcani, membră a Uniunii Europene din 2007, speră că va intra în etapa precursoare aderării la euro până la sfârşitul lunii aprilie şi că va adopta moneda în 2023.

„Aşteptările mele sunt că planurile pentru intrarea Bulgariei în zona euro vor avea loc exact aşa cum a fost preconizat”, a declarat Georgieva pentru postul naţional de radio BNR.

„Bineînţeles că nu trebuie să ne pronunţăm înainte de vreme, dar lucrurile arată foarte bine”, a adăugat ea.

Georgieva a afirmat că preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde „vede într-un mod foarte pozitiv” încercarea Bulgariei de a intra în zona euro şi că i-a transmis, la Forumul Economic Mondial de la Davos că „bulgara se va vorbi în sala de şedinţe unde întâlnirile zonei euro au loc”.

Gerogieva, care este originară din Bulgaria, a precizat că intrarea în zona euro va aduce beneficii pentru ţară, va furniza mai multă securitate monetară şi  o va proteja de incertitudinea de la nivel global.  

Mai multe pentru tine:
Dan Șucu a părăsit Giuleștiul flancat de 6 bodyguarzi. „Te-ai trezit că aici nu vinzi mobilă și te faci de râs”
Zodiile care vor avea parte de vești grozave în Joia Mare. Problemele de sănătate se rezolvă miraculos, iar oportunități financiare apar de nicăieri
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Astăzi este ultima zi în care profesorii beneficiază de tarife preferențiale la Dare to Learn – cel mai mare eveniment educațional din Europa
Șeful Gărzii de Mediu: „Dacă arzi deşeuri, faci puşcărie”. Sancțiuni de sute de milioane au fost date în ultimii trei ani
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Preluarea Automecanica Mediaş de către Rheinmetall a fost autorizată de Consiliul Concurenţei
Acționarii EVERGENT Investments aprobă dividende de 81,7 milioane de lei, cu un randament de 7,06 %
ORSE: Soluțiile inteligente de consum al energiei trebuie să fie accesibile și celor cu venituri reduse
Depozit de droguri „La Casa de Papel“, găsit într-un apartament închiriat. Traficantul, dat în vileag de alt dealer
Carmen Iohannis, schimbare totală de stil, după ce a fost dur criticată că poartă rochii scurte. Cu ce s-a îmbrăcat, de fapt, Prima Doamnă în Coreea