Un supliment alimentar ar putea reduce numărul deceselor provocate de bolile cardiace

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un supliment alimentar ar putea ajuta persoanele care suferă de boli cardiace să supravieţuiască un timp mai îndelungat, susţin cercetătorii.

Ei arată că pacienţii care au luat Coenzima Q10, urmând totodată tratamentul prescris de medic, pe o perioadă de doi ani, au fost mai puţin expuşi riscului de a suferi un atac de cord.

Muşchiul inimii conţine cantităţi mari de Coenzima Q10, dar cercetările anterioare arată că acestea au scăzut în cazul pacienţilor care aveau probleme cardiace, informează site-ul telegraph.co.uk.

Studiul, care a inclus 420 de pacienţi, a arătat că aceia cărora li s-au administrat zilnic tablete de 10 miligrame de Coenzima Q10 au avut mai puţine probleme cu inima.

Astfel, după doi ani, doar 14% dintre cei incluşi în studiu au mai avut probleme cardiace, spre deosebire de cei 25% cărora nu li s-a administrat suplimentul.

Autorii cercetării susţin, astfel, că acest supliment ar trebui să facă parte din tratamentul prescris bolnavilor.

De asemenea, Coenzima Q10 se găseşte în carnea roşie şi în cea de peşte, însă nu în cantităţi suficient de mari pentru a influenţa activitatea inimii.

Pe de altă parte, cercetătorii vor acum să studieze modul în care suplimentul interacţionează cu alte medicamente, avertizând că pacienţii trebuie să consulte un medic înainte de a decide să ia Coenzima Q10.

La rândul lor, farmaciştii susţin că rezultatele studiului ar trebui abordate cu un „optimism precaut“.