Gustările dintre mese care au grijă de siluetă
0Gustările dintre mesele principale trebuie planificate cu cea mai mare seriozitate. Ele au un rol deosebit de important în prevenirea senzaţiei de foame intensă care poate să apară şi ne ajută să nu înfulecăm prânzul sau cina.
Gustările dintre micul dejun şi prânz, precum şi cele dintre prânz şi cină sunt importante pentru că ne ajută să controlăm cantitatea de alimente ingerată în timpul meselor principale. Le putem planifica dacă ţinem la silueta noastră şi le putem consuma atât la birou, cât şi în maşină, în parc sau acasă.
Ce trebuie să conţină aceste gustări, la recomandarea „Abecedarului de nutriţie“, coordonat de academicianul Nicolae Hâncu.
Fructe proaspete sau deshidratate
Legume crude precum: morcovi, ţelină, roşii cherry, broccoli, ardei.
Iaurt degresat
Seminţe sau nuci.
Cereale integrale ca de exemplu: biscuiţi tip „crackers“, orez sau grâu expandat.
Batoane din fructe, cereale sau nuci Nutribon.