Două băuturi care scad glicemia şi ţin diabetul sub control

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ceaiul de muşeţel băut zilnic poate regla nivelul zahărului din sânge în cazul persoanelor care suferă de diabet, potrivit unui studiu iranian. Şi laptele, datorită acidului palmitic, poate reduce riscul de diabet tip 2 cu până la 60%, relevă o cercetare publicată în Statele Unite.

Trei ceşti de ceai de muşeţel pe zi reprezintă o metodă bună de luptă contra diabetului. Cercetătorii de la Universitatea de Medicină de la Tabriz (Iran) au efectuat un studiu la care au participat 64 de persoane diabetice. Timp de 2 luni, o parte dintre participanţi au băut câte o ceaşcă de ceai de muşeţel de trei ori pe zi, după masă, iar ceilalţi, câte un pahar cu apă. Subiecţilor li s-au făcut periodic teste pentru măsurarea glicemiei.

Rezultatele publicate în revista „Nutrition“ arată că, după numai 8 săptămâni, cei care au băut ceai de muşeţel prezentau un nivel al glicemiei mai redus, dar cantităţi de antioxidanţi mai mari comparativ cu participanţii care au băut apă. Cercetătorii pun efectele benefice ale ceaiului de muşeţel pe seama quercitinei, un puternic antioxidant care joacă un rol important în dezvoltarea diabetului.

Ceaiul de muşeţel este de mare ajutor diabeticilor permiţându-le să ţină sub control glicemia, au concluzionat autorii studiului.

Laptele reduce cu 60% riscul de diabet

Un alt studiu în materie de prevenţie a diabetului arată că acidul palmitic, care se găseşte în lapte, iaurt, brânză, reduce cu până la 60% riscul de diabet. Rezultatul a fost publicat în revista Annals of Internal Medicine.

Cercetătorii de la Harvard School of Public Health au recrutat 3.736 de participanţi pe care i-au monitorizat pe durata a 20 de ani. Astfel, autorii au constatat că persoanele care aveau cele mai ridicate niveluri de acid palmitic prezentau un risc cu până la 60% mai scăzut de a dezvolta diabet.

Potrivit profesorului Gökhan S. Hotamisligil, autorul principal al studiului, „acidul palmitic are un efect protector extrem de puternic, chiar mai puternic decât alte mijloace naturale pe care le cunoaştem ca fiind benefice contra diabetului“.

Acidul palmitic, un acid gras, nu este sintetizat în organism, ci trebuie adus din alimentaţie. Cele mai bune surse de acid palmitic sunt produsele lactate.

Mai multe pentru tine:
Un obiect unic pe teritoriul fostei provincii romane Dacia, descoperit la Turda
Cancerul pulmonar nu mai e „boala fumătorului”. Ce arată un nou studiu și cine e cel mai expus
Cauza morții bateristului Marius Keseri de la Direcția 5. Prietenii rup tăcerea. „Boala cumplită îl schimbase, nu-l mai recunoșteai. Venea la biserică să se roage”. Ultimele fotografii
De ce Eugen Cristea și Anca Pandrea simt în casă energia persoanelor moarte: „Nu oricine poate”. Și Mihai Onilă are o legătură paranormală cu fiica-înger: „O aud mental”
Femeile care au înfruntat foamea, frica și moartea: adevărul despre cum a distrus Uniunea Sovietică Moldova anilor ’40
Eduard, un copil de 10 ani, crescut de bunici și abandonat de părinți, luptă pentru viață! A vomitat sânge și are nevoie de o operație urgentă la inimă. AJUTĂ ȘI TU!
I-a donat propriul rinichi, dar n-a fost invitată la nunta Selenei Gomez. Cum explică donatoarea trădarea
Oana Roman nu îl mai menajează pe Botezatu! „Se îmbracă de zici că vrea să impresioneze un extraterestru cocalar”
Alimentul care nu trebuie să lipsească din farfuriile românilor. Dr. Virgiliu Stroescu îl recomandă în fiecare zi: „Ne curăță și ne vindecă tot organismul”
Trump urmează să efectueze vizita medicală anuală „de rutină”. Medicii au spus anterior că este într-o „stare de sănătate excelentă”
Neliniște la palat! Ce crede familia regală britanică despre apariția lui Meghan Markle la Săptămâna Modei de la Paris