5 superalimente recomandate de faimosul bucătar Jamie Oliver

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jamie Oliver a vorbit despre metoda lui de a slăbi cu ajutorul celor 5 superalimente, pe care le-a introdus în dieta sa zilnică, şi care l-au ajutat să piardă în greutate într-un mod sănătos.

Faimosul bucătar a declarat pentru Daily Mail că nu s-a simţit niciodată atât de bine şi de sănătos precum se simte în acest moment al vieţii sale, şi că a reuşit să slăbească mâncând chiar mai mult decât o făcea înainte.

Jamie Oliver, în vârstă de 40 de ani, susţine că aceste alimente îţi dau o senzaţie de saţietate, sunt bogate în nutrienţi, şi trebuie consumate luându-le în considerare pe fiecare în parte, întrucât funcţionează precum un cocktail de aur pentru sănătatea organismului tău.

Cele 5 superalimente sunt:

1) Alge 

Jamie a descoperit algele în timp ce vizita Japonia. Alegele marine sunt bogate în antioxidanţi, vitamina k, fier, şi se presupune că ţi-ar putea creşte speranţa de viaţă.

2) Cartofi dulci

Cartofii conţin magneziu şi mangan, care ajută la îmbunătăţirea sănătăţii inimii şi a oaselor, au efect anti-îmbătrânire şi conţin, de asemenea, antioxidanţi care luptă împotriva diverselor tipuri de cancer. Cartofii pot fi consumaţi în orice fel, de la prajiţi la piure.

3) Nuci

Cei mai mulţi dintre noi ştim că nucile sunt o sursă excelentă de nutrienţi, însă cercetătorii au descoperit că introducerea nucilor, în mod regulat, în dieta noastră, ne poate creşte longevitatea. Atenţie însă, nucile sunt foarte bogate din punct de vedere caloric, aşadar se recomandă consumul moderat.

4) Peşte

Jamie Oliver ne recomandă să consumăm somon, sardine sau păstrăv cel puţin o dată pe săptămână întrucât peştele este bogat în acizi graşi Omega 3, foarte importanţi pentru buna funcţionare a celor mai importante organe.

5) Ouă

Un ou pe zi reprezintă o sursă bună de proteine, vitamine şi minerale. De asemenea, ouălele sunt foarte uşor de gătit şi sunt foarte săţioase. 

Bucătarul recomandă să diversificăm întotdeauna alimentele din meniul nostru, astfel încât să ne asigurăm aportul de nutrienţi de care are nevoie corpul nostru. 

Mai multe pentru tine:
Hemoragie post-partum tratată în Germania. „Fiecare minut pierdut scade dramatic șansa la viață”
Artistul internațional care nu și-a mai văzut de trei ani copilul diagnosticat cu autism, născut din relația cu o româncă. Dezvăluiri uluitoare despre ultima lor întâlnire! „Copilul striga la ușă disperat: Tati, tati!”
Legenda Grasei de Cotnari: Vița nobilă a Moldovei, un dar de la Matia Corvinul
Cum s-a născut mândria agriculturii socialiste românești. Utilajul de legendă pentru care tovarășii s-au dat de ceasul morții să „fure” modele din Occident
Nu i-a citit niciodată fiicei „Cenușăreasa”, iar acum a interzis complet internetul în casă!
Ziua în care Biserica a deschis porțile doar pentru bogați și personalități. De ce oamenii de rând n-au avut acces în interior la slujba de sfințire a picturii Catedralei Neamului VIDEO
Radu Mazăre, viață de lux în Madagascar. Cum arată resortul fostului primar al Constanței. Bungalow-uri generoase, cu vedere spre Oceanul Indian
Câți ani de închisoare riscă Artanu, pentru agresiune sexuală?! Îndemnul avocatei Dalina Terzi pentru victimă: „Fetelor le e rușine, cedează psihic”
Ce tranzacții suspecte a descoperit Libra Bank în conturile AUR. Ce plăți s-au făcut către patronul Realitatea PLUS, unde Simion și Georgescu sunt lăudați excesiv
Mama măsura XS, fiicele cu siluete... lumești. Regina Letizia, superbă, dar îngrijorător de slabă la Premiile Prințesa de Asturia
Ce nu s-a văzut la sfințirea Catedralei! Becali a pupat mătăniile, Băsescu a pupat blondele