VIDEO Noua Zeelandă apreciază zborul cu un jetpack, le permite oamenilor să se urce într-unul şi să se deplaseze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Desigur că nu acesta este jetpack-ul din Noua Zeelandă. FOTO GiantBomb.com

Autorităţile din Noua Zeelandă sunt pregătite să-şi umple cerul cu oameni echipaţi cu câte un jetpack. Acestea au oferit prima licenţa de zbor cu oameni pentru „primul jetpack practic din lume“.

Jetpack-ul din Noua Zeelandă a fost creat de compania Martin Aircraft în oraşul Christchurch şi se numeşte Martin Jetpack. Poate ca nu este cel mai inspirat nume, dar creatorul său spune că este cel mai mare pas pe care l-a făcut după foarte multe prototipuri, notează The Independent. Unul dintre prototipuri a ajuns chiar la o altitudine de peste 1,5 kilometri, dar pasagerul era doar un manechin. De acum vor putea încerca şi cu oameni.

„Am schimbat poziţia conductelor de pe jetpack şi am reuşit să îmbunătăţim foarte mult performanţa faţă de celelalte prototipuri, mai ales în ceea ce priveşte manevrabilitatea“, a declarat Peter Coker, directorul executiv. „Este un pas foarte important pentru noi, deoarece vrem să trecem de stadiul de vis către ceva ce chiar putem comercializa“, a adăugat acesta.

Martin Jetpack este un elicopter în miniatură, în ciuda denumirii sale. Un jetpack funcţionează, sau aşa se presupune că ar trebui s-o facă, prin jeturi de gaze, pe când acesta funcţionează prin două elice montate în lateral. Acesta ar putea străbate circa 30 de kilometri în aproximativ 30 de minute, iar scopul său primordial este acela de relaxare.

Relaxarea se va face, atunci când Martin Jetpack va fi disponibil, pentru sume între 150.000 de dolari şi 250.000 de dolari, ceea ce limitează foarte mult publicul. Totuşi, ar putea fi folosit în scopuri de supraveghere a graniţelor, spre exemplu, sau în situaţii de urgenţă, la serviciile de salvare. Controlul se face prin joystick-uri la fel ca într-un joc video.

Haideţi să discutăm pe Facebook "Tech Adevărul"

Mai multe pentru tine:
O instanță din Franța a ordonat lui X să plătească redevențe către mass-media pentru utilizarea materialelor acestora
Concedieri pe bandă rulantă la Arad, în industria auto. Sute de angajați disponibilizați: „s-au redus foarte mult comenzile”
Alex Dobrescu, declarații de dragoste pentru Cristina Cioran: „Este femeia vieții mele. Femeia pe care am iubit-o și pe care o iubesc cel mai mult în viața asta”
Florian Coldea, urmărit penal de DNA. Control judiciar pentru generalul Dumitru Dumbravă
Biden a evitat să răspundă la întrebarea dacă SUA au dovezi ale crimelor de război israeliene
Statele Unite au anunțat lansarea, împreună cu UE, a unui mecanism de combatere a „propagandei ruse și chineze” în Balcani
Cine este și cum arată, de fapt, Carla’s Dreams, solistul acuzat că a urcat pe scenă drogat: „Avem toți uneori perioade mai complicate cu manifestări diverse”
Horoscop săptămâna 24-30 mai 2024. Patru zodii care își pot schimba destinul până la finalul lunii, dacă sunt atente la semne
Declarații de ultimă oră despre audierile de la DNA. Un fost general SRI a oferit informații amănunțite pentru anchetă
Actorul român din Generația de Aur care, înainte să moară, le-a oferit tuturor o lecție: „Dacă ieși afară și te compari cu alții, vezi că sunt mulți Dumnezei în jurul tău”
24 mai: Mesajul „morse”, descoperirea lui Samuel Morse, cu care a fost inaugurată prima linie telegrafică din America