VIDEO FOTO Ibis, un ceas inteligent cu adevărat frumos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O companie finlandeză a realizat un ceas inteligent care se remarcă prin designul premium elegant. Acesta a fost prezentat în cadrul Mobile World Congress, din Barcelona.

Ibis este un ceas cu două cadrane proiectat de compania Creoir. Smartwatch-ul arată mai mult ca o bijuterie decât ca un dispozitiv electronic. Corpul este făcut din oţel inoxidabil şi cristal şi, potrivit companiei, designul a fost inspirat de „o pasăre care zboară şi îşi întinde aripile pentru a proteja o pasăre mai mică de pe spatele ei“. Aceasta este şi o metaforă pentru informaţiile personale din ceas.

Nu se ştiu încă specificaţiile tehnice ale dispozitivului, dar acesta are un display OLED sensibil la atingere, conectivitate Wi-Fi , Bluetooth 4.0 şi USB. Ceasul are incorporate un accelerometru şi o e-busolă, permiţând dezvoltatorilor să realizeze aplicaţii bazate pe controlul prin gesturi sau pe geolocalizare.

Ibis rulează Android, dar are o interfaţă personalizată. Smartwatch-ul se va putea lega atât de telefoanele cu Android cât şi de cele cu iOS. Utilizatorul va putea primi notificări sau va putea folosi ceasul pe post de telecomandă pentru smartphone.