Nokia lansează a doua generaţie a celui mai popular smartphone cu Windows

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nokia Lumia 525 e noul terminal accesibil şi inteligent al finlandezilor FOTO Nokia

Cel mai bun telefon ieftin de la Nokia se transformă şi primeşte o versiune nouă. Nokia Lumia 520 devine Lumia 525 şi va fi lansat în curând.

Lumia 520 a fost cel mai popular telefon cu Windows Phone şi motivul din spatele creşterii furibunde a platformei anul acesta. Cu ajutorul cifrelor foarte bune de vânzări, Windows Phone a ajuns pe locul trei la smartphone-uri şi are cea mai rapidă creştere.

Nokia a anunţat astăzi Lumia 525, care păstrează forma "tatălui" său, dar adoptă o carcasă lucioasă în spate, dar la fel de colorată.

Dimensiunea ecranului este de 4 inci, iar camera foto rămâne de 5 megapixeli, dar fără bliţ. Procesorul este un Snapdragon S4, dual core la 1 Ghz. De asemenea, faţă de versiunea anterioară, telefonul primeşte o memorie internă de 1 GB de RAM, pentru o viteză crescută a jocurilor şi aplicaţiilor.

Lumia 520, un terminal popular

Lumia 525 nu are parte de o lansare de gală, aşa cum a fost în cazul altor telefoane, dar e un terminal practic şi care a avut succes. Simplitatea sa şi faptul că Windows Phone 8 funcţionează la fel de bine şi pe o memorie internă mai mică a atras clienţii. În momentul de faţă, 520 costă 650 de lei şi de Black Friday a fost redus la aproximativ 400 de lei, fără abonament.

Nokia Lumia 520 e cel mai popular device cu Windows Phone 8, având 21,3% din vânzări, iar al doilea cel mai popular în septembrie era Nokia Lumia 920, urmat de Nokia Lumia 620.

Videoclipul de prezentare al Lumia 525