Telefoanele cu Android vor face poze mai bune, Google a trecut deja la treabă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Google mai are de rezolvat un aspect la Android, şi anume performanţa camerei foto. Pozele pe care le vei face cu viitoarele telefoane cu Android vor fi mai bune, iar compania vrea să se asigure de asta prin împrumutarea unor funcţii de pe aparatele foto şi de la rivali.

Nexus 5 nu se dovedeşte cel mai bun smartphone pentru poze, în niciun caz nu depăseşte mai potentele dispozitive de la Nokia, dar Google lucrează şi la funcţia asta pentru modelele viitoare de telefoane cu Android. CNET notează că în infrastructura sistemului de operare sunt introduse deja două funcţii importante sau cel puţin interesante: posibilitatea de a face poze în format RAW şi modul rafală. Apple s-a asigurat că oferă ultima funcţie, dar Nexus 5 n-o foloseşte decât la modul HDR+ pentru poze cu mai multe expuneri.

Gina Scigliano, purtătoare de cuvânt pentru Google, a spus că în planul mai mare pentru Android există deja cele două funcţii, urmează să furnizeze şi un API pentru ca dezvoltatorii să profite de asta şi aplicaţiile care folosesc camera foto să le includă. Asta nu reduce dependenţa de hardware, unul mediocru nu va furniza poze la fel de bune ca unul de top, dar asta nu va fi o problemă în cazul modelelor de vârf de la Samsung, LG sau HTC care, foarte probabil, nu ar exclude funcţii care se pot dovedi utile în marketing.

Dacă modul rafală presupune să faci mai multe poze o dată, apoi să alegi care e mai bună, în ceea ce priveşte fotografia RAW, aceasta aduce mai multă calitate decât cea JPEG şi poate fi procesată mai mult fără a pierde din detalii. Inconvenientul este fix post-procesarea pentru că necesită timp. Fotografii, mai mult sau mai puţin profesionişti, s-au obişnuit să facă asta cu pozele realizate cu un DSLR sau un aparat foto mirrorless, dar imaginile realizate cu telefonul mobil sunt, de regulă, de moment şi gata de urcat online. Totuşi, aceiaşi fotografi doresc mai mult control asupra pozelor realizate cu telefonul mobil.

Nokia deja oferă capturare RAW pe Lumia 1520 şi urmează o actualizare pentru Lumia 1020. Finlandezii folosesc formatul .DNG de la Adobe, pe când producătorii de aparate foto aleg, de cele mai multe ori, formate proprii, cum ar fi .NEF la Nikon sau .ARW la Sony. Dacă un smartphone cu Android ar putea să facă poze RAW, atunci, dispunând de API-ul corespunzător, dezvoltatorii pot veni cu aplicaţii de procesare. Următoarea versiune de Android ar putea include suportul complet pentru cele două funcţii în versiunea nealterată a sistemului de operare.

Haide să discutăm! Ne poţi vizita şi pe pagina de Facebook „Tech Adevărul“.

Află mai multe despre Android: 

Android KitKat îşi măreşte acoperirea: HTC anunţă versiunea pentru One cu Android pur şi vândut de către Google

Windows Phone a înregistrat cea mai mare creştere în ultimul an

Samsung Galaxy S4 şi Galaxy Note 3 sunt programate pentru Android KitKat. Modelele vechi mai au de aşteptat

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite