Articol publicitar

HONOR 70, performanță, strălucire și camere premium la un preț accesibil [TECH REVIEW]

0
0
Publicat:

După ce a dat lovitura cu HONOR 50 anul trecut, HONOR a revenit cu un alt smartphone mid-range premium. Conceput pentru pasionații de vlogging, HONOR 70 este cea mai recentă completare a seriei N de la HONOR, gama de smartphone-uri de înaltă calitate.

HONOR este un lider global în furnizarea de dispozitive inteligente încă din 2013. Compania intenționează să devină un brand global de tehnologie iconic și să creeze o nouă lume inteligentă și accesibilă tuturor prin produsele și serviciile sale de calitate.

Dar să ne întoarcem la smartphone, HONOR 70 are dimensiunile 161.4x73.3x7.9mm oferind o priză comodă și este foarte ușor cu cele 178g.

Am testat modelul HONOR 70 în varianta Crystal Silver, cu un spate diamantat, care în funcție de unghi și de lumină își schimbă surprinzător nuanța.

Modelul diamant strălucește ca stelele. Lumina și umbra curg prin mâinile tale, în timp ce frumusețea se răspândește prin inima ta.

Spatele este un spectacol de finețe și strălucire combinat armonios cu inelele aurii, elegante, ale camerei AI MATRIX și contopit cu ecranul prin curburi laterale de 58 de grade, grațios executate.

Și dacă am ajuns la ecran, acesta este un OLED de 6.67 inci cu rezolutie 1080x2400px (densitate 395ppi), rată de refresh rapidă de 120Hz, raport de aspect 20:9, un miliard de culori și HDR10+.

Profunzimea fantastică a culorilor și intensitatea HDR atunci când vizionezi conținut compatibil te face să te simți complet absorbit de divertisment. Videoclipurile Netflix arată grozav, dar senzația e amplificată în special în timpul jocurilor.

Să trecem la interiorul, partea hardware și software, a lui HONOR 70, modelul testat – FNE-NX9 - vine într-o configurație cu procesor puternic și eficient Snapdragon 778G+ 5G (6 nm), GPU Adreno 642L, 8GB+2GB RAM (HONOR RAM Turbo).

HONOR 70 folosește sistemul de operare Android 12, cu interfață Magic UI 6.1, și are la bord suita completă de servicii mobile Google (GMS).

Pe partea de conectivitate și porturi găsim:

- Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot;

- Bluetooth 5.2, A2DP, LE, aptX HD;

- poziționare A-GPS, GLONASS, BDS;

- NFC;

- USB-C 2.0 cu OTG (USB On-The-Go).

Deși încadrat în clasa medie, performanța lui HONOR 70 este foarte puternică. Concluzia vine după ce l-am utilizat într-o varietate de scenarii diferite, de la fotografiere/ filmare la jocuri mobile, aplicații de rețele sociale, clipuri video etc.

Și la capitolul multitasking, navigarea între toate aceste sarcini diferite s-a desfășurat întotdeauna rapid, instantaneu. Această performanță ridicată este reflectată și în scorurile din testele sintetice.

FOTO-VIDEO

Camera dorsală - inelul de sus găzduiește camera principală (54 MP, f/1.9) și senzorul de adâncime (2 MP, f/2.4 ), în timp ce al doilea adăpostește camera ultrawide (50 MP, f/2.2) și blițul LED.

Designul cu inel dublu este întotdeauna centrul de atracție, perfect pentru înregistrarea imaginilor.

În față, central, în zona superioară a ecranului, HONOR 70 aduce o cameră de selfie wide (32 MP, f/2.4).

La capitolul filmare,  HONOR 70 înregistrează clipuri până la 4K cu 30fps, și 1080p cu 30/60fps susținute de stabilizare electronică (gyro-EIS).

HONOR 70 este echipat cu o baterie mare de 4800 mAh și încărcare rapidă HONOR SuperCharge de 66 W. Poate fi încărcat la 60% în 20 de minute, iar o încărcare completă durează mai puțin de 45 de minute. Dacă uiți să-l pui la încărcat seara înainte de culcare, doar câteva minute de încărcare la prima oră dimineață sunt suficiente pentru o zi întreagă.

Autonomia este de asemenea excelentă, din observațiile mele, se duce spre 2 zile cu rata de refresh la 60Hz și cu ea la 120Hz rezistă peste o zi și jumătate.

Cutia în care vine smartphone-ul conține toate elementele necesare funcționării din prima clipă: dispozitivul, o husă transparentă, încărcătorul, cheiță SIM și manual de utilizare plus garanție.

HONOR 70 este un smartphone puternic de gamă medie, care are un ecran superb și un complex de camere excelente. Pentru designul ieșit din tipare, calitatea camerelor și prețul mic, HONOR 70 a primit premiul EISA ”Cea mai bună achiziție” la categoria smartphone, pentru perioada 2022-2023.