Balena mizantropă: cântecul ei nu poate fi înţeles şi călătoreşte singură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de câteva decenii cercetătorii au studiat o balenă care cânta singură, la o frecvenţă ciudată. 52 de herţi a fost supranumită cea mai singuratică balenă din lume.

Potrivit Discovery News, cercetătorii de la NOAA au monitorizat misteriosul cântec al balenei. Ei au identificat faptul că e unul singular, nemaiauzit, pe o frecvenţă care nu poate fi înţeleasă de alte surate, cea de 52 de herţi. Majoritatea speciilor de balenă cântă la frecvenţe mult mai joase, de 15-25 de herţi.

Ciudăţeniile ştiinţifice nu se opresc aici. Cântecul balenei singuratice este mai scurt şi mai frecvent. E limba vorbită de un singur animal. În plus, au descoperit cercetătorii, balena nu urmează cursul migrator al celorlalte balene, alegând un drum unic. Cântă singură. Merge singură.

Balena a fost identificată în 1992 de către marina americană, iar de atunci "vocea" sa a devenit mai adâncă. La 20 de ani de la descoperire, balena continuă să trăiască în zona Alaskăi, în jurul insulei Kodiak.

"Faptul că această balenă a supravieţuit atâţia ani singură, într-un mediu foarte dur, arată că e sănătoasă. E doar diferită", a declarat Kate Stafford, cercetător al Laboratorului de Studiu al Mamiferelor Marine.

Cântecul trist şi unic al balenei poate fi auzit la acest link.