Prințul Edward a explicat de ce nu dă mâna cu oamenii din fața Palatului Buckingham

0
Publicat:

Contele și contesa de Wessex au fost întâmpinați cu aplauze după ce au surprins cu prezența lor persoanele adunate să o omagieze pe regină, lângă Palatul Buckingham, sâmbătă după-amiază, scrie The independent. Prințul Edward a explicat de ce nu dă mâna cu oamenii din mulțime. 

Prințul Edward FOTO Profimedia

Contele de Wessex s-a deplasat printre cei îndoliați, salutând cât mai mulți oameni. Mulți au întins mâna pentru a-i strânge mâna, dar prințul Edward a părut să prefere contactul non-fizic, cum ar fi salutul cu mâna.

Explicându-i unei persoane în doliu, el a spus: „Mi-ar plăcea să dau mâna, dar ați văzut câți oameni sunt aici? Ar cădea [mâinile mele]!”.

Un alt membru al mulțimii a afirmat că acesta le-a spus: „Am încercat să evit acest lucru doar pentru că, dacă o fac o dată, trebuie să dau mâna cu toată lumea”.

Între timp, soția sa, Sophie, se afla la câțiva pași în urmă, admirând omagiile făcute manual pentru regină și mulțumindu-le celor care le-au realizat.  Adunând numeroase buchete și animale de pluș, la un moment dat contesa de Wessex a ținut în brațe un copil.

Contesa Sophie, soția prințului Edward FOTO Profimedia

Cuplul a mulțumit în repetate rânduri membrilor publicului pentru că au venit, iar Prințul Edward a declarat că este convins că mama sa ar „aprecia acest sprijin fantastic”.

Contesa Sophie, soția prințului Edward FOTO Profimedia

Într-o declarație oficială publicată vineri, contele și contesa de Wessex au scris: „Am fost copleșiți de valul de emoții care ne-a cuprins și de numărul mare de oameni care s-au dat peste cap pentru a-și exprima dragostea, admirația și respectul față de o persoană atât de specială și unică, care a fost mereu alături de noi.

Și acum, suntem acolo pentru ea, uniți în durere. Vă mulțumim pentru sprijinul vostru, nu aveți idee cât de mult înseamnă”.