Bune maniere la serviciu: de câte ori este politicos să luăm din gustările oferite de colegi?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nu ar trebui să abuzăm de generozitatea colegilor de muncă şi să luam mai mult de 2 sau 3 biscuiţi atunci când suntem invitaţi să ne servim din punga lor  FOTO Shutterstock

Mesele luate pe fugă la locul de muncă sunt, la rândul lor, supuse unui ritual de politeţe. Gestul colegului de a împărţi conţinutul pungii de covrigi, al celei de pufuleţi sau al pachetului de biscuiţi are însă o limită peste care nu este indicat să trecem. În caz contrar, riscăm să fim consideraţi lacomi şi să facem impresie proastă.

Relaţiile pe care ni le facem la serviciu pot depinde inclusiv de gesturi mărunte, arată un sondaj realizat de o companie britanică. Când primim invitaţia să ronţăim câte ceva din punga cumpărată de colegul de birou, nu ar trebui să luăm mai mult de trei produse. Aceasta este limita peste care nu ar trebui să trecem pentru a nu fi consideraţi prost crescuţi.

Cercetarea la care au participat peste 600 de angajaţi a scos la iveală faptul că relaţiile sociale la locul de muncă pot fi afectate de această interacţiune aparent inocentă, scrie Daily Mail.

Contează, de asemenea, şi cine sparge primul gheaţa şi acceptă oferta colegului generos. Important este să nu ne facem un renume de „pofticiosul“ clasei şi să răspundem mereu primii la apel. „Acasă îmi permit să devorez şi un pachet întreg cu prăjituri sau biscuiţi, dar la serviciu nu poţi să mănânci din porţia altcuiva până ajungi să fii considerat un porc“, a mărturisit unul dintre participanţii la sondaj.

Regula se aplică şi atunci când cafeaua sau ceaiul sunt folosite la comun. Nu este indicat să devenim abonaţii cafetierei, iar dacă se întâmplă să fim cei care golesc recipientul, trebuie să avem grijă să-l umplem la loc.

Să-ţi înmoi biscuitul sau covrigul în cana cu ceai sau cafea, iată un alt gest considerat nepoliticos de 52% din participanţii la sondaj.

Mai multe pentru tine:
Alex Dobrescu, declarații de dragoste pentru Cristina Cioran: „Este femeia vieții mele. Femeia pe care am iubit-o și pe care o iubesc cel mai mult în viața asta”
Horoscop săptămâna 24-30 mai 2024. Patru zodii care își pot schimba destinul până la finalul lunii, dacă sunt atente la semne
O instanță din Franța a ordonat lui X să plătească redevențe către mass-media pentru utilizarea materialelor acestora
24 mai: Mesajul „morse”, descoperirea lui Samuel Morse, cu care a fost inaugurată prima linie telegrafică din America
Biden a evitat să răspundă la întrebarea dacă SUA au dovezi ale crimelor de război israeliene
Cine este și cum arată, de fapt, Carla’s Dreams, solistul acuzat că a urcat pe scenă drogat: „Avem toți uneori perioade mai complicate cu manifestări diverse”
Florian Coldea, urmărit penal de DNA. Control judiciar pentru generalul Dumitru Dumbravă
Statele Unite au anunțat lansarea, împreună cu UE, a unui mecanism de combatere a „propagandei ruse și chineze” în Balcani
Concedieri pe bandă rulantă la Arad, în industria auto. Sute de angajați disponibilizați: „s-au redus foarte mult comenzile”
Actorul român din Generația de Aur care, înainte să moară, le-a oferit tuturor o lecție: „Dacă ieși afară și te compari cu alții, vezi că sunt mulți Dumnezei în jurul tău”
Declarații de ultimă oră despre audierile de la DNA. Un fost general SRI a oferit informații amănunțite pentru anchetă