Un alt mod de a găti ouăle pentru micul dejun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ou prăjit în pâine pentru un mic dejun plin de energie

Cu toţii ştim că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei şi, totuşi, unii ignoră acest lucru şi aleg să oprească ceasul deşteptător pentru a prinde cât mai mult somn. Bucătarul-şef Dan Silverman, dintr-un renumit restaurant newyorkez, a înţeles importanţa mesei de dimineaţă şi propune o altă modalitate de a prepara ouă ochiuri pentru o zi plină de energie.

Reţeta este uşor de preparat şi constă în găurirea unei felii de pâine, în care se pune oul. Totul se prăjeşte în unt. Versiunea lui Silverman presupune şi înmuierea feliei de pâine într-un amestec de lapte cu ou, pentru a spori savoarea. Într-adevăr, este nevoie de ceva mai mult timp pentru a găti oul astfel decât cum suntem obişnuiţi, dar este un mod excepţional de a-ţi începe ziua.

Ingrediente

Pentru „ouă prăjite în pâine“ avem nevoie de patru felii de pâine de aproximativ 2,5 centimetri grosime, şapte ouă, două ceşti de lapte, o ceaşcă de parmezan ras, 3 linguri de pătrunjel tăiat mărunt, o lingură cu unt şi una cu ulei de măsline. Se mai adaugă sare şi piper negru, după gust.

Mod de preparare

Faceţi o gaură cu diametrul de cinci centimetri în mijlocul fiecărei felii de pâine. Puteţi folosi un pahar întors invers pentru a decupa gaura. Apoi laptele se bate cu trei ouă, o treime din ceaşca de parmezan ras, două linguri de pătrunjel, sare, piper şi poate puţin sos iute, dacă vă place. Lăsaţi feliile de pâine găurite în acest amestec, între cinci şi zece minute.

În timp ce pâinea se înmoaie, încingeţi uleiul de măsline şi untul într-o tigaie mare, care nu se lipeşte, dar aveţi grijă ca focul să nu fie prea mare, pentru ca uleiul şi untul să nu se ardă. Când s-a încins tigaia, scoateţi cu grijă feliile de pâine din amestecul în care s-au înmuiat, scurgeţi puţin excesul de lichid şi apoi puneţi-le în tigaie. Spargeţi un ou în fiecare felie de pâine şi lăsaţi până se face albuşul, între trei şi cinci minute.

Folosind o spatulă, întoarceţi cu grijă fiecare felie de pâine, împreună cu oul, şi prăjiţi-l şi pe partea cealaltă cât de mult doriţi. Pentru un ou bine făcut nu depăşiţi 4 - 5 minute. Serviţi rezultatul cu restul de parmezan ras pe deasupra, cu pătrunjel, sare şi piper.

Mai multe pentru tine:
Echipament de schi fără greșeli: clăpari, cască, schiuri, bețe, snowboard și ochelari - ghidul complet pentru începători și familii. Ce să cumperi online
Ghidul complet al iernii pe pârtie: cele mai bune haine și accesorii pentru întreaga familie ca să vă bucurați de schi și săniuș fără griji
Descoperirea terifiantă făcută de o femeie, după ce soțul a murit în vacanța din Cipru! Ce au găsit medicii în corpul bărbatului
Magia Crăciunului în familie: pulovere, pijamale și șosete asortate pentru momente cozy și cadouri de neuitat – amintiri festive alături de cei dragi
Cele mai frumoase imagini de la parada de 1 Decembrie din București. Nicușor Dan, baie de mulțime la finalul ceremoniilor
Nu cumpăra nimic înainte să vezi acest top 10 electrocasnice 2025 – cele mai bune alegeri pentru casă și cadouri de sărbători
Un urs de mari dimensiuni a ajuns de 1 Decembrie în parcarea mall-ului Coresi din Brașov. Ce au făcut jandarmii când au ajuns la fața locului
Nu trimite cadouri de sărbători înainte să vezi aceste șosete de Crăciun – modelele cele mai cool, oferte și idei care vor aduce zâmbete în familie
A iertat-o pe bunica regină, care l-a lăsat fără titlul de prinț. Nikolai, apariție spectaculoasă alături de Margareta a Danemarcei
Care au fost ultimele cuvinte ale celebrului criminal în serie, Ion Râmaru. „Vampirul din Bucureşti” i-a uimit pe cei care l-au executat
Inspirație pentru bărbați: ținute urban casual și smart-casual de iarnă – Ghid complet, plus shopping online rapid