Tort cu migdale caramelizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tort cu migdale caramelizate  FOTO myfoodandfamily.com

Plin de ciocolată neagră şi frişcă, tortul cu migdale caramelizate va fi o surpriză pentru invitaţii care vă vor călca pragul casei de sărbători.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 140 g zahăr + o lingură
  • 10 g unt
  • 4 ouă
  • 40 g amidon
  • 40 g făină
  • 30 g cacao

Pentru umplutură:

  • 140 g migdale prăjite
  • 135 g zahăr tos
  • 75 ml apă
  • 500 g mascarpone
  • 250 ml frişca lichidă
  • 100 g zahăr pudră
  • 5 ml esenţă vanilie
  • 50 g ciocolată

Pentru decor:

  • 150 g fulgi de migdale
  • 200 g ciocolată neagră

Mod de preparare:

Pentru blat, gălbenuşurile si zahărul se mixează până se albesc, apoi se adaugă făina amestecată în prealabil cu amidonul şi cacaua. Albuşurile se bat spumă cu lingura de zahăr adăugată în momentul formării spumei.

Se adaugă spuma, se amestecă cu delicateţe şi se toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt apoi unsă cu unt. Se coace 25 de minute si se lasă să se răcească în totalitate.

Pentru umplutură, migdalele se pun pe o suprafaţă plană acoperită cu hârtie de copt. Zahărul tos şi apa se pun pe foc si se lasă până se formează un sirop u$or arămiu, aproximativ 8 minute.

Se toarnă peste migdale, încorporându-le bine si, după răcire, se dau migdalele la frigider 30 de minute. După ce s-au întărit bine, se pune peste migdale o altă bucată de hârtie şi se mărunţesc cu o sticlă.

Mascarpone, frişca, zahărul pudră şi vanilia se amestecă la mixer şi se lasă 10 minute la frigider. între timp, se topeşte ciocolata pentru interior.

Blatul se taie în două, se aşază partea de jos pe platoul de servit, se pune un strat de cremă mascarpone, se toarnă jumătate din ciocolata topită, se presară migdalele mărunţite, se acoperă cu restul de ciocolată topită şi o parte din cremă şi apoi se pune al doilea blat.

Se unge tortul cu crema rămasă, se presară fulgii de migdale pe margine şi apoi, după imaginaţie, se toarnă ciocolata topită pentru decor şi lăsată la răcit puţin.

Se dă tortul la frigider pentru 4 ore. 

Sursă: restaurantedelux.ro

Mai multe pentru tine:
Cea mai puternică rugăciune! Spune-o zilnic şi scapi de orice rău
Ziua în care Biserica a deschis porțile doar pentru personalități. De ce oamenii de rând n-au avut acces în interior la slujba de sfințire a picturii Catedralei Neamului VIDEO
Locul magic pe care puțini turiști au șansa să-l viziteze. Ce spun doi români care au ajuns aici: „De departe, locul nostru preferat”
Cu ce trebuie să dai pe perdele, ca să miroasă ca în camerele de lux ale hotelurilor de 7 stele. Trucul pe care nimeni nu ți-l spune
Mirabela Grădinaru, criticată de stiliști pentru că ar fi confundat Sfințirea Catedralei cu o… înmormântare: „Nu apari cu doliu pe cap! Nu ești la funeraliile Reginei Elisabeta!” Ce au spus despre Gigi Becali
Afară cu Lukoil din țară? Ce poate face România după sancțiunile lui Trump împotriva Rusiei „Avem deja un mecanism care poate fi extins”
Cine este regele care avea cel mai bizar fetiș în dormitor. Nu ”ierta” nicio parteneră
Ce tranzacții suspecte a descoperit Libra Bank în conturile AUR. Ce plăți s-au făcut către patronul Realitatea PLUS, unde Simion și Georgescu sunt lăudați excesiv
Radu Mazăre, viață de lux în Madagascar. Cum arată resortul fostului primar al Constanței. Bungalow-uri generoase, cu vedere spre Oceanul Indian
„Repertoriul movilelor de pământ din județul Timiș” - o parte uitată a istoriei Banatului
Planul B pentru Ucraina: Uniunea Europeană ar putea lua un împrumut comun de zeci de miliarde de euro