Reţete simple şi rapide care se pot face la friteuza cu aer cald
0Tot mai mulţi sunt cei care au renunţat la metodele clasice de gătit şi au optat pentru alimente pregătite la friteuza cu aer cald.
Ca alternativă la metodele tradiţionale de gătit, tot mai multe persoane aleg să pregătească mâncarea la friteuza cu aer cald. Acest aparat poate face orice, de la mâncăruri crocante la deserturi rapide, toate cu mai puțină mizerie și timp de gătire mai scurt.
Pâine prăjită cu usturoi
Prepararea pâinii cu usturoi în friteuza cu aer cald este un mod delicios, rapid și ușor de a prepara un fel de mâncare italian clasic. Cu ingredientele potrivite și puțin timp, oricine poate face o versiune delicioasă de pâine cu usturoi, notează littlebitrecepes.
Pregătită la friteuza cu aer cald, pâinea cu usturoi rămâne moale în interior, în timp ce marginea devine crocantă. Este o reţetă excelentă pentru o garnitură rapidă pentru supe sau orice pentru orice mâncare care are nevoie de un plus de aromă.
Reţeta este una extrem de simplă. Amestecaţi unt, usturoi praf sau granule, pătrunjel şi parmezan ras şi întindeţi compozişia obţinută pe pâine. Apoi puneți bucățile în friteuză timp de aproximativ cinci minute, până când devin aurii. Rezultatele sunt similare în textură cu pâinea cu usturoi tradițională coaptă la cuptor, dar necesită mult mai puțin timp și efort.
Cartofi dulci
Pregătiţi în friteuză, cartofii dulci rămân fragezi în interior, cu margini ușor crocante. Sunt excelenți ca garnitură, ingredient pentru pregătirea mesei sau gustare. Funcționează bine cu condimente dulci și sărate, pentru arome diferite.
Pur și simplu spălați și uscați cartofii dulci, apoi acoperiți-i ușor cu ulei și condimente. În doar câteva minute, în friteuza cu aer, veți obține o garnitură perfectă.
Spre deosebire de cuptoarele tradiționale, unde timpii de gătire pot varia, o friteuză cu aer cald asigură o gătire uniformă şi rapidă.
Costiţe crocante
Cu ajutorul friteuzei, puteţi găti costiţe fragede în interior, cu un exterior perfect crocant, fără a mai face focul la grătar. Pentru aceasta aveţi nevoie doar de costiţe de porc, praf de usturoi, condimente pentru friptură la grătar, sos BBQ, sare și piper.
Pentru a face coaste la friteuza cu aer, trebuie, în primul rând, să preîncălziți friteuza cu aer la 135-140 de grade și să setați timpul de gătire la 45 de minute. Apoi, tăiați costiţele, uscați și aruncați excesul de grăsime şi condimentați carnea pe ambele părţi jumătăți cu sare, piper negru și condiment BBQ.
Transferați costiţele în coșul sau tava friteuzei cu aer cald, lăsând o mică distanţă între ele. După 10 minute, ungeți coastele cu sos BBQ şi creșteți temperatura la 150°C. După 20 de minute, întoarceţi costiţele şi ungeţi partea aceasta cu sos, iar când sunt gata, aşteptaţi 5-10 minute înainte de a le tăia, pentru ca ele să-şi păstreze frăgezimea.
Nuci cu miere și mirodenii
Perfecte pentru gustări, pentru a fi adăugate în salate sau servite ca aperitiv rapid, nucile cu miere şi mirodenii se prepară în câteva minute și se păstrează bine timp îndelungat.
Pentru această reţetă aveţi nevoie de nuci crude, zahăr brun, miere şi condimente precum scorțișoară măcinată, cuișoare și nucșoară, dar şi de foarte puţin ulei de măsline care se pune peste nuci, astfel încât zahărul și condimentele să se poată lipi mai bine.
În timp ce pregătiţi ingredientele, preîncălziţi friteuza şi preparatul va fi gata în 15 minute.
Puneţi nucile într-un bol mic și puțin adânc, stropiţi-le cu puţin ulei de măsline, adăugaţi peste ele mirodeniile pe care le doriţi şi mestecaţi până când se combină bine. Peste nucile cu condimente se toarnă miere, se amestecă până cânt aceasta acoperă toate nucile, iar apoi se presară zahărul brun.
Puneţi o hârtie de copt în tava friteuzei cu aer cald şi întindeţi amestecul într-un singur strat. Prăjiți cu aer nucile condimentate cu miere timp de 12 până la 15 minute, urmărind ultimele 3 minute, pentru a evita supracoacerea. La fiecare 5 minute, compoziţia se mestecă, pentru o rumenire uniformă.
Varză înfășurată în bacon
Puteţi încerca şi varză înfăşurată în bacon, o garnitură sau un aperitiv excelent, care se gătește rapid, fără a fi nevoie de atenție constantă. O modalitate excelentă de a aduce mai multă varietate meselor tale în timp ce folosești eficient friteuza cu aer. Acest fel de mâncare dovedește că ingredientele simple se pot transforma în ceva special.
Ingredientele necesare nu sunt nici scimpe şi nici greu de găsit. Este nevoie doar de varză, bacon, sirop de arțar, sare și piper, ulei de măsline şi ceapă verde proaspătă.
Îndepărtați miezul și tăiați varza în două bucăți. Apoi tăiați bucățile de varză în două pentru un total de 8 bucăți subțiri, care se ung cu puţin ulei de măsline şi peste ele se presară sare şi piper.
Înfășurați strâns bucățile de varză cu bacon, de preferință acoperind fiecare vârf, fixând cu scobitori, pentru a nu se desface, şi turnaţi peste ele siropul de arţar.
Așezați bucățile de varză cu bacon pe coșul sau tava preîncălzită a friteuzei şi, la jumătatea timpului de gătire, întorceţi de pe o parte pe cealaltă.
Ananas învelit în bacon
Ananasul învelit în bacon sau şuncă presată este perfect pentru aperitive, platouri de petrecere sau gustări, fiind o modalitate excelentă de a face ceva diferit într-un timp foarte scurt.
Se pot folosi bucăţi de ananas crud sau inele de ananas din conserve. Mai aveţi nevoie de felii de bacon, condimente pentru friptură la grătar şi piper negru măcinat.
Înveliţi bucăţile de ananas cu bacon şi prindeţi cu o scobitoare, pentru a nu se desface. Condimentaţi-le pe ambele părţi şi puneţi-le în tăvile friteuzei cu aer cald. Preparatul se gătește până când exteriorul este auriu și șunca este crocantă.
Aripi de pui
Este nevoie de doar patru ingrediente simple pentru a face această rețetă de aripioare de pui congelate la friteuza cu aer cald: aripi de pui congelate, usturoi granulat sau praf de usturoi, piper şi sare. Dar puteți adăuga puțin ulei pentru a ajuta condimentele să se lipească de aripioare. Timpul de gătire variază în funcție de dimensiunea aripioarelor și de temperatura friteuzei cu aer.
De asemenea, este important să rețineți că, dacă preparați o cantitate mai mare de aripioare, este posibil să trebuiască să ajustați timpul și temperatura în consecință. De exemplucantităţile mai mari pot necesita temperaturi mai ridicate sau timpi de gătire mai lungi pentru rezultate optime.
În manualul de utilizare a friteuzei sunt indicate timpul şi temeperatura de coacere pentru diferite alimente, care pot varia de la aparat la aparat, în funcţie de puterea şi capacitatea fiecăruia.