Reţeta tradiţională de aluat fraged cu făină de ovăz şi migdale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aluat fraged cu făină de ovăz şi migdale

Fie că preferaţi plăcinta cu nucă, mere sau dovleac, aluatul face diferenţa atunci când vorbim despre acest desert tradiţional.

Ingrediente aluat fraged:

  • 4 linguri de unt, la temperatura camerei
  • 2 linguri sirop de arţar
  • ¼ linguriţă sare de mare
  • 1 cană făină de ovăz
  • 1 cană făină de migdale

Mod de preparare aluat fraged:

Preîncălziţi cuptorul la 170 de grade C;

Pregătiţi ingredientele şi puneţi hârtie de copt într-o tavă de plăcintă;

Într-un bol mare, amestecaţi cu o furculiţă untul, siropul de arţar şi sarea de mare;

Adăugaţi 1/4 din făina de ovăz şi amestecaţi, după care adăugaţi restul încet, în timp ce continuaţi să amestecaţi;

Adăugaţi făina de migdale şi amestecaţi, după care frământaţi cu mâna;

Transferaţi în tava tapetată şi coaceţi timp de 10 minute, apoi adăugaţi umplutura preferată;

Aluatul poate fi păstrat maxim două zile, învelit în folie alimentară.

Sursă: restaurantedelux.ro