Rețeta simplă pentru o băutură care te răcorește și îţi dă energie în zilele caniculare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clinchetul cuburilor de gheață care se lovesc de pahar într-un frappe cremos sau într-o cafea simplă şi gustul plăcut sunt una dintre marile bucurii ale acestei veri caniculare, când temperaturile ajung la 30 de grade de la primele ore ale dimineţii.

Cum să faci un frappe perfect acasă. Foto arhivă

Ca să îţi faci singur, acasă, o cafea cu gheaţă sau un frappe nu ai nevoie de mare lucru, cafeaua poate fi făcută la expresor, filtru sau chiar fiartă în mod tradiţional. Important este să o alegi pe cea care trebuie. Dar iată reţeta pentru un frappe perfect pentru orice dimineaţă fierbinte, recomandată de Telegraph.

Cafeaua

Un espresso dublu (aproximativ 60 ml) stă la baza majorității cafelelor, inclusiv Americano, care se completează cu apă și se servește neagră, sau caffe latte, care se prepară cu un volum de lapte aproximativ dublu față de cel al cafelei.

Atunci când preparați un latte, alegeți o cafea neagră, cum ar fi un amestec italian, care, deși nu este mai tare decât o cafea mai deschisă, va avea o aromă suficient de puternică, chiar şi după ce este adăugat laptele.

Dacă utilizați un aparat de cafea cu doze, veți obține cele mai bune rezultate folosind două doze cu o tărie de 8 sau mai mare, preparate la setarea standard de 40 ml, pentru a obține 80 ml espresso.

Laptele

Folosiți laptele clasic sau pe care îl consumaţi  în mod obișnuit. Alternativele, cum ar fi laptele de ovăz și de nucă de cocos, funcționează, de asemenea, perfect. Nu este nevoie să cumpărați sortimentele „barista” mai scumpe, deoarece acestea sunt făcute să fie adăugate în băuturi calde.

Dacă vă place cafeaua mai dulce, puteţi să folosiți puțin lapte condensat, pentru o băutură în stil vietnamez, deși trebuie să ştiţi că veți adăuga aproximativ 60 de calorii cu fiecare linguriţă, deci nu este o opțiune sănătoasă.

Îndulcitorul

Modul în care îndulciţi cafeaua, rămâne la alegerea dv: zahărul se dizolvă ușor în cafeaua fierbinte, dar la fel de bine funcţionează şi siropurile precum cel de arțar sau de agave.

De asemenea, dacă se întâmplă să aveți un sirop de cafea aromat, cum ar fi de vanilie, de alune sau de caramel, aceasta este o ocazie excelentă să-l folosiţi.

Gheața

Asigurați-vă că umpleți paharul cu gheață înainte de a pune cafeaua, laptele şi îndulcitorul. În mod ideal, cafeaua se va răci rapid, fără ca gheața să se topească imediat. Dacă este necesar, mai adăugați câteva cuburi în pahar după ce ați turnat cafeaua.

Mai multe pentru tine:
Cauza morții bateristului Marius Keseri de la Direcția 5. Prietenii rup tăcerea. „Boala cumplită îl schimbase, nu-l mai recunoșteai. Venea la biserică să se roage”. Ultimele fotografii
„Am rămas în chiloți!” Momentul terifiant trăit de un român celebru pe cel mai înspăimântător aeroport din Europa
Neliniște la palat! Ce crede familia regală britanică despre apariția lui Meghan Markle la Săptămâna Modei de la Paris
Eduard, un copil de 10 ani, crescut de bunici și abandonat de părinți, luptă pentru viață! A vomitat sânge și are nevoie de o operație urgentă la inimă. AJUTĂ ȘI TU!
Oierii moldoveni cuceresc moda de lux: bijuterii vestimentare din pielicele unicat, favoritele lui Ceaușescu și prețurile lor impresionante
Prințesa Rajwa a dus moda din Iordania la Palatul Elysée din Paris! Întâlnire istorică cu Brigitte și Emmanuel Macron
Femeile care au înfruntat foamea, frica și moartea: adevărul despre cum a distrus Uniunea Sovietică Moldova anilor ’40
I-a donat propriul rinichi, dar n-a fost invitată la nunta Selenei Gomez. Cum explică donatoarea trădarea
Românii care au vizitat una dintre cele mai izolate și ieftine țări din lume. Ce i-a impresionat cel mai mult: „Un gest simplu, dar cu o semnificație profundă”
Luptele duse pentru cucerirea redutei Grivița II, în timpul Războiului de Independență
Drama Cameliei Mitoșeru, la 74 de ani: „Am suferit o nouă operație pe creier”. Fiul Mihai Mitoșeru n-o scapă din ochi: „Mă răsfață, e sufletul meu”