Rețeta simplă pentru o băutură care te răcorește și îţi dă energie în zilele caniculare
0Clinchetul cuburilor de gheață care se lovesc de pahar într-un frappe cremos sau într-o cafea simplă şi gustul plăcut sunt una dintre marile bucurii ale acestei veri caniculare, când temperaturile ajung la 30 de grade de la primele ore ale dimineţii.
Ca să îţi faci singur, acasă, o cafea cu gheaţă sau un frappe nu ai nevoie de mare lucru, cafeaua poate fi făcută la expresor, filtru sau chiar fiartă în mod tradiţional. Important este să o alegi pe cea care trebuie. Dar iată reţeta pentru un frappe perfect pentru orice dimineaţă fierbinte, recomandată de Telegraph.
Cafeaua
Un espresso dublu (aproximativ 60 ml) stă la baza majorității cafelelor, inclusiv Americano, care se completează cu apă și se servește neagră, sau caffe latte, care se prepară cu un volum de lapte aproximativ dublu față de cel al cafelei.
Atunci când preparați un latte, alegeți o cafea neagră, cum ar fi un amestec italian, care, deși nu este mai tare decât o cafea mai deschisă, va avea o aromă suficient de puternică, chiar şi după ce este adăugat laptele.
Dacă utilizați un aparat de cafea cu doze, veți obține cele mai bune rezultate folosind două doze cu o tărie de 8 sau mai mare, preparate la setarea standard de 40 ml, pentru a obține 80 ml espresso.
Laptele
Folosiți laptele clasic sau pe care îl consumaţi în mod obișnuit. Alternativele, cum ar fi laptele de ovăz și de nucă de cocos, funcționează, de asemenea, perfect. Nu este nevoie să cumpărați sortimentele „barista” mai scumpe, deoarece acestea sunt făcute să fie adăugate în băuturi calde.
Dacă vă place cafeaua mai dulce, puteţi să folosiți puțin lapte condensat, pentru o băutură în stil vietnamez, deși trebuie să ştiţi că veți adăuga aproximativ 60 de calorii cu fiecare linguriţă, deci nu este o opțiune sănătoasă.
Îndulcitorul
Modul în care îndulciţi cafeaua, rămâne la alegerea dv: zahărul se dizolvă ușor în cafeaua fierbinte, dar la fel de bine funcţionează şi siropurile precum cel de arțar sau de agave.
De asemenea, dacă se întâmplă să aveți un sirop de cafea aromat, cum ar fi de vanilie, de alune sau de caramel, aceasta este o ocazie excelentă să-l folosiţi.
Gheața
Asigurați-vă că umpleți paharul cu gheață înainte de a pune cafeaua, laptele şi îndulcitorul. În mod ideal, cafeaua se va răci rapid, fără ca gheața să se topească imediat. Dacă este necesar, mai adăugați câteva cuburi în pahar după ce ați turnat cafeaua.