Prăjitură delicioasă cu mac, bezea şi cremă de vanilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prăjitura delicioasă cu mac, bezea şi cremă de vanilie este excelentă pentru a fi pregatită la evenimente, sărbători sau ori de câte ori doriţi să vă surprindeţi familia cu o reţetă dulce.

Dacă doriţi să faceţi o surpriză dulce familiei, încercaţi prăjitura delicioasă cu mac, bezea şi cremă de vanilie. Uşor de preparat şi aspectoasă, cu siguranţă va fi pe placul tuturor.

Ingrediente foc mac:

6 albuşuri

6 linguri zahăr

10 linguri mac

4 linguri făină

Foaie bezea :

3 albuşuri

3 linguri zahăr

3 linguri făină

2 linguri ulei

Cremă :

7 gălbenuşuri

6 linguri zahăr

500 mililitri lapte

1 plic budincă de vanilie (40 grame)

250 grame unt (80%)

 Decor :

50 grame ciocolată albă

Mod de preparare :

Foia cu mac: împărţim cantitatile în două. Mixam spumă albuşurile cu un praf de sare, adăugăm zahărul, mixând până se topeşte, apoi macul şi faina. Amestecăm cu o lingură pentru a nu se lăsa bezeaua. Coacem în cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius (circa 10 minute) în tava (20-30 centimetri) tapetată cu hârtie de copt.

Foaia de bezea: mixăm spumă albuşurile cu un praf de sare, adăugăm zahărul, mixând până se topeşte şi bezeaua devine fermă şi lucioasă. Punem cele două linguri de ulei, amestecăm cu o lingură de câteva ori, apoi adaugăm făina cernută. Amestecăm din nou cu lingura. Coacem bezeaua la fel ca şi foile cu mac, în aceeaşi tavă şi la aceeaşi temperatură.

Cremă:

Într-o cratiţă cu fund dublu mixăm spumă gălbenuşurile cu zahărul, adăugăm praful de budincă, apoi laptele. Punem pe foc mic, amestecând mereu până când obţinem o budincă. Luăm de pe foc, acoperim cu folie alimentară şi lăsăm să se răcească.

Untul moale, lăsat la temperatura camerei, il mixam puţin, apoi îl încorporăm treptat în budinca rece. Crema o împărţim în 3.

 Asamblare: Punem o foaie cu mac, adăugăm o treime din cremă, faie bezea, o treime cremă, foaie maic şi încă o dată cremă, iar deasupra nucă de cocos sau radem ciocolată.

Dăm prajitura la frigider pentru minim 3 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apă fierbinte.

Sursă: miremirc.ro