Desertul delicios cu care nu vei da niciodată greș: cum faci prăjitura Valurile Dunării

0
Publicat:

Prăjitura delicioasă Valurile Dunării este excelentă pentru a fi preparată la evenimente, sărbători sau ori de câte ori aveți poftă de ceva dulce. 

Prăjitura cu care nu vei da niciodată greș. Foto: Arhivă

Iată ingredientele de care ai nevoie pentru blat (marmorat în tavă de 25/25 cm):  

  • 4 ouă  
  • 4 albușuri 
  • 200 g zahăr 
  • 200 g unt cu un conținut de 82% grăsime 
  • 125 ml lapte
  • 30 g cacao 
  • 400 g făină 
  • Un praf de sare 
  • 7 g praf de copt 
  • 200 g vișine fără sâmburi proaspete sau din compot 

Pentru cremă ai nevoie de: 

  • 4 gălbenușuri 
  • 100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie 
  • 500 ml lapte 
  • 125 g făină 
  • 200 g unt cu 82% grăsime 
  • Un praf de sare 

Pentru glazură: 

  • 200 g ciocolată amăruie cu peste 50% cacao 
  • 200 ml smântănă pentru frișcă 

Mod de preparare: 

Întâi de toate este necesar să preîncălzești cuptorul la 180 de grade Celsius. Ulterior, pune hârtia de copt în tavă.  

Pasul următor se referă la prepararea blatului. Astfel, începe prin a pune într-un bol cele patru ouă întregi și cele patru albușuri. Celelalte patru gălbenușuri rămase le vei utiliza la crema de vanilie. 

Peste ouăle din vas pune praful de sare și zahărul. Apoi trebuie să le amesteci, utilizând mixerul sau telul, până când zahărul s-a dizolvat și compoziția a devenit spumoasă. În continuare, trebuie să pui untul moale, amestecă și adaugă încetul cu încetul făina cernută cu praful de copt. Potrivește textura aluatului turnând câte puțin lapte și împarte aluatul în două părți egale. 

În final, întinde prima parte de aluat în tavă și nivelează. Pune pudra de cacao, care trebuie amestecată cu o lingură de lapte, în cea de-a doua parte de aluat. Omogenizează aluatul și întinde-l peste cel deja pus în tavă. Ulterior, poți presăra vișinele, care trebuie foarte bine scurse, și le poți introduce ușor în aluat. 

Blatul trebuie să stea la cuptor 35-40 de minute, la 180 de grade. 

Pentru cremă, amestecă praful de sare cu gălbenușurile, apoi adaugă zahărul pudră cu aromă de vanilie și omogenizează compoziția. În continuare, adaugă făina și laptele, amestecându-le bine, până când se omogenizează. 

Pune recipientul cu crema pe baie de aburi și amestecă continuu, până când are consistența unei budinci. Apoi trebuie să acoperi crema cu o folie alimentară pentru a preveni formarea unei pojghiţe. Laşi crema la răcit. După ce s-a răcit complet, încorporează în cremă puțin câte puțin untul moale, păstrat la temperatura camerei. Întinde crema peste blatul răcit și pune tava la rece pentru circa o oră. 

Pentru glazură, pune vasul cu smântâna lichidă pe foc, iar atunci când aceasta se apropie de punctul de fierbere, stinge focul și pune ciocolata, care trebuie ruptă în bucățele. Amestecă până când ciocolata este topită complet, iar glazura este omogenizată. 

Amestecul obținut trebuie întins cât încă este fierbinte peste crema de vanilie. Lasă prăjitură să se răcească până când glazura de ciocolata este întărită. În final, utilizează o furculiță pentru a forma dungi ondulate care să semene cu valurile Dunării. 

Mai multe pentru tine:
Cu ce trebuie să dai pe perdele, ca să miroasă ca în camerele de lux ale hotelurilor de 7 stele. Trucul pe care nimeni nu ți-l spune
Locul magic pe care puțini turiști au șansa să-l viziteze. Ce spun doi români care au ajuns aici: „De departe, locul nostru preferat”
Radu Mazăre, viață de lux în Madagascar. Cum arată resortul fostului primar al Constanței. Bungalow-uri generoase, cu vedere spre Oceanul Indian
Ce tranzacții suspecte a descoperit Libra Bank în conturile AUR. Ce plăți s-au făcut către patronul Realitatea PLUS, unde Simion și Georgescu sunt lăudați excesiv
Ziua în care Biserica a deschis porțile doar pentru personalități. De ce oamenii de rând n-au avut acces în interior la slujba de sfințire a picturii Catedralei Neamului VIDEO
Cine este regele care avea cel mai bizar fetiș în dormitor. Nu ”ierta” nicio parteneră
„Repertoriul movilelor de pământ din județul Timiș” - o parte uitată a istoriei Banatului
Mirabela Grădinaru, criticată de stiliști pentru că ar fi confundat Sfințirea Catedralei cu o… înmormântare: „Nu apari cu doliu pe cap! Nu ești la funeraliile Reginei Elisabeta!” Ce au spus despre Gigi Becali
Industria textilă legendară a Turciei se destramă. Sute de mii de locuri de muncă pierdute
Afară cu Lukoil din țară? Ce poate face România după sancțiunile lui Trump împotriva Rusiei „Avem deja un mecanism care poate fi extins”
Cea mai puternică rugăciune! Spune-o zilnic şi scapi de orice rău