Castraveţi muraţi în saramură. Crocanţi şi gustoşi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pregăteşte-ţi cămara pentru iarnă. În mai puţin de 20 de minute, veţi pregăti cei mai gustoşi şi crocanţi castraveţi muraţi. Se vor potrivi de minune la iarnă alături de o tocăniţă, friptură sau fasole boabe.

Pentru un borcan de 3 litri aveţi nevoie de următoarele ingrediente:

2 kg castraveţi mici sau medii (eu nu pun castraveţi mari)

1,5 L apă

30 g sare neiodata (cca. o lingură şi jumătate)

4-5 căţei de usturoi decojiti şi tăiaţi în 2

100 g hrean tăiat în fâşii lungi (cca 6-8 fâşii)

2-3 fire de cimbru uscat

2 -3 fire de mărar uscat (cu tije cu tot)

1 ardei iute

1 morcov tăiat rondele (opţional)

1 lingură de oţet alimentar (cca. 20 ml)

Citeşte continuarea articolului, aici!

Citeşte şi: 

Ce să nu faci niciodată cu verigheta. Aduce ghinion
Secretul Andreei Mantea ca să nu se îngraşe nici măcar un gram! Ce bea în fiecare zi