Care sunt alimentele pe care trebuie să le evităm, potrivit unui avocat specializat în cazuri de intoxicaţie alimentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avocat american implicat în sute de procese izbucnite din cauza cazurilor de intoxicaţie alimentară, a învăţat, în cei peste 20 de ani de carieră, ce alimente au un risc ridicat de contaminare cu salmonella şi alte bacterii, şi sfătuieşte ca acestea să fie evitate.

Avocatul american Bill Marler a învăţat din experienţele clienţilor săi, în peste 20 de ani de carieră, ce alimente trebuie să elimine din dieta sa. În urma sutelor de procese câştigate contra mai multor lanţuri de restaurante, Marler le-a adus clienţilor săi despăgubiri de până la 600 de milioane de dolari. 

Iată care sunt alimentele pe care avocatul le-a eliminat complet din alimentaţia sa:

1. Scoicile crude

Potrivit lui Marler, a întâlnit mai multe cazuri de intoxicaţie în ultimii cinci ani decât în cei 20 de ani ca avocat în astfel de procese. Motivul? Încălzirea globală, din cauza căreia a crescut numărul microbilor din apă, care ajung în scoici, iar apoi pe mesele consumatorilor.

2. Fructele oferite deja tăiate sau spălate 

Marler spune că evită aceste produse „ca şi cum ar fi ciumă”. Deşi intenţia oamenilor care le oferă astfel este una bună, riscul de contaminare este mult mai ridicat, deoarece acestea trec prin mâinile mai multor persoane.

3. Varza de bruxelles crudă

Intoxicaţiile cauzate de varza de bruxelles sunt foarte comune, riscul acestora crescând în ultimii 20 de ani. „Aceste produse se contaminează foarte uşor. Ar trebui interzise”, este de părere avocatul. 

4. Carnea preparată în sânge

Potrivit expertului, carnea trebuie gătită la cel puţin 160 de grade pentru ca bacteriile să dispară.

5. Ouăle negătite

Epidemia cu salmonela din anii 1980-1990 s-a răspândit din cauza ouălor crude. Potrivit lui Marler, riscul este mai scăzut decât acum 20 de ani, dar chiar şi aşa, avocatul nu îşi asumă acest risc.

6. Laptele şi sucurile nepasteurizate

Consumul produselor „raw” (n.r. crude) este o mişcare care prinde amploare în zilele noastre, multe voci susţinând că, prin fierbere, valorile nutritive scad. Marler spune însă că pasteurizarea nu este periculoasă, dar produsele crude pot fi, existând un risc sporit de contaminare cu bacterii, virusuri şi paraziţi.

Mai multe pentru tine:
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Depozit de droguri „La Casa de Papel“, găsit într-un apartament închiriat. Traficantul, dat în vileag de alt dealer
Carmen Iohannis, schimbare totală de stil, după ce a fost dur criticată că poartă rochii scurte. Cu ce s-a îmbrăcat, de fapt, Prima Doamnă în Coreea
Zodiile care vor avea parte de vești grozave în Joia Mare. Problemele de sănătate se rezolvă miraculos, iar oportunități financiare apar de nicăieri
Preluarea Automecanica Mediaş de către Rheinmetall a fost autorizată de Consiliul Concurenţei
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Astăzi este ultima zi în care profesorii beneficiază de tarife preferențiale la Dare to Learn – cel mai mare eveniment educațional din Europa
ORSE: Soluțiile inteligente de consum al energiei trebuie să fie accesibile și celor cu venituri reduse
Dan Șucu a părăsit Giuleștiul flancat de 6 bodyguarzi. „Te-ai trezit că aici nu vinzi mobilă și te faci de râs”
Acționarii EVERGENT Investments aprobă dividende de 81,7 milioane de lei, cu un randament de 7,06 %
Șeful Gărzii de Mediu: „Dacă arzi deşeuri, faci puşcărie”. Sancțiuni de sute de milioane au fost date în ultimii trei ani