Mercedes-Benz a livrat 10 milioane de automobile Clasa C

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mercedes-Benz

De la debutul în segmentul limuzinelor medii cu modelul 190, în 1982, până în acest moment, Mercedes-Benz a livrat nu mai puţin de 10 milioane de unităţi aparţinând Clasei C.

O pare parte din această valoare impresionantă este asigurată de vânzările actualei generaţii, care din momentul lansării, în 2007, a reuşit să adune 2.3 milioane de comenzi. Deşi toate variantele sunt extrem de atractive, în ultima perioadă s-a remarcat modelul Clasa C Coupe, ce ocupă poziţii fruntaşe pe listele de comenzi în ţări importante precum Germania, Statele Unite ale Americii sau China.

În plus, Clasa C este foarte populară în rândurile clienţilor business dornici de automobile premium, iar versiunea Estate, care se aprope de pragul milionului de automobile comercializate, a fost declarată "Maşina business a anului 2011" în Germania.

“Mercedes-Benz C-Klasse este un succes global pentru marca noastră. Vânzările de peste 10 milioane de maşini vorbesc de la sine.A fost lansat ca Baby Benz şi a devenit una dintre cele mai populare automobile în segmentul mediu premium”, a declarat Dr. Joachim Schimdt, vicepreşedinte executiv pentru vânzări şi marketing la Mercedes-Benz.

Actuala generaţie a Clasei C se pregăteşte să iasă din scenă, urmând ca noul model să-şi facă apariţia în decursul anului viitor. Acesta va fi produs în patru uzine distincte, aflate pe patru continente: Bremen (Germania), considerat şi Centrul de Excelenţă al noii Clase C, East London (Africa de Sud), Beijing (China) şi Tuscaloosa (SUA).