VIDEO Barcelona, victorie amară la Manchester: catalanii au ieşit de pe teren cu capetele plecate din cauza lui Messi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lionel Messi

Optimile Ligii Campionilor au continuat cu partidele Manchester City - Barcelona şi Juventus - Dortmund. În Anglia, publicul a asistat la un moment care i se întâmplă destul de rar lui Messi. În Italia, s-a petrecut gafa serii pentru care echipa lui Allegri riscă să plătească scump în retur.

Pentru al doilea sezon la rând, Manchester City şi Barcelona s-au intersectat în optimile Ligii Campionilor. La fel ca anul trecut, prima manşă s-a disputat în Anglia şi, din nou, spaniolii au avut câştig de cauză. Mai mult, şi atunci, dar şi acum, Manchester a terminat partida în zece oameni! Similitudinile existente între cele două jocuri s-au terminat însă aici.

Dacă în februarie 2014, „extratereştrii“ s-au impus cu 2-0 pe „Etihad Stadium“ (Messi 54-penalty, Dani Alves 90), de această dată, părea că oaspeţii vor învinge şi mai uşor. Asta deoarece, la pauză, scorul era deja 2-0, după reuşitele semnate de Luis Suarez (16 şi 30), cel care a redevenit marcator, odată cu întoarcerea în Anglia, chiar şi pentru o noapte. Golgheterul lui Liverpool din sezonul trecut a profitat, mai întâi, de o eroare în defensiva lui City, pentru ca apoi să finalizeze cu gol centrarea lui Jordi Alba, care a venit după o acţiune splendidă a spaniolilor.

În prima repriză, Manchester City a fost inexistentă. Probabil, antrenorul Pellegrini le-a transmis elevilor săi că s-au făcut de râs, fiindcă din vestiar a ieşit o echipă mult mai determinată a „cetăţenilor“. Răsplata a venit în minutul 69, atunci când Sergio Aguero a redus din handicap după o fază în care Clichy a recuperat excelent balonul din picioarele lui Messi şi a declanşat acţiunea ofensivă.

Din păcate pentru City şi Clichy, acesta a rupt elanul englezilor, atunci când Barcelona părea că e în corzi. Francezul a luat două „galbene“ în 15 minute (59 şi 74) şi şi-a lăsat echipa în zece oameni. Cu un om în plus, Barcelona a prins aripi, a avut un gol anulat pentru un ofsaid dubios, însă cea mai mare lovitură a primit-o din partea lui Messi.

În minutul 90+3, argentinianul a obţinut un penalty după un duel cu conaţionalul său, Zabaleta. Decis să dea golul său cu numărul 77 în Liga Campionilor, Messi a luat balonul, a excutat lovitura de la 11 metri, însă Hart a ghicit colţul şi chiar dacă mingea i-a revenit lui Messi, lovitura acestuia de cap a ieşit pe lângă poartă. Ratarea starului Barcelonei şi faptul că spaniolii au irosit şansa de a învinge la un scor de calificare au umbrit seara „extratereştrilor“. Drept urmare, Messi şi colegii săi au părăsit terenul cu captele plecate.

Returul „dublei“ Manchester City - Barcelona de pe „Camp Nou“ e programat pentru 18 martie.

VEZI GOLURILE MECIULUI


VEZI PENALTY-UL RATAT DE MESSI


Juventus - Dortmund 2-1: Chiellini le-a dat speranţe nemţilor

În celălalt meci al serii din optimile Ligii Campionilor, liderul din Serie A a întâlnit ocupanta locului 12 în Bundesliga. Cu trei victorii consecutive în campionat şi scăpată, în mare, de grijile retrogradării, Dortmund a sperat să dea lovitura la Torino.

Trupa lui Klopp a început însă prost meciul şi s-a văzut condusă, încă din minutul 13, atunci când Tevez a profitat de un balon respins în faţă de Weidenfeller. Această greşeală a portarului oaspeţilor a fost compensată de o gafă uriaşă a italienilor. Chiellini a alunecat din postura de ultim apărător, iar Reus n-a refuzat „cadoul“ şi l-a executat pe Buffon (18).

Alvaro Morata a stabilit scorul final în minutul 42, însă Dortmund rămâne în cărţile calificării datorită golului înscris în deplasare. Returul e programat pentru 18 martie.

VEZI GOLURILE MECIULUI