Şahtior - Bayern 0-0. Ce şanse de calificare are echipa lui Lucescu, în procente, după acest rezultat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bătălia de la Liov: 34 de faulturi, opt galbene, în total. FOTO: AP
Bătălia de la Liov: 34 de faulturi, opt galbene, în total. FOTO: AP

Şahtiorul lui Mircea Lucescu a reuşit să o anihileze pe Bayern München (0-0), în prima manşă din optimi, într-un meci în care bavarezii n-au bifat decât un singur şut pe poartă, în premieră după 28 de luni. Cei de la Infostrada Sports au calculat şansele de calificare ale minerilor, pe baza rezultatelor de 0-0 înregistrate în manşa tur, în meciuri de Liga Campionilor.

Sosită pe cai mari la Liov, oraş aflat la o distanţă egală între München şi Doneţk (1.200 de km), Bayern n-a reuşit decât un egal fără goluri cu Şahtior. Calificarea se va decide în retur, pe 11 martie.  

Veţi fi eroi, dacă o eliminaţi pe Bayern“, le-a transmis Mircea Lucescu jucătorilor săi, înaintea partidei de la Lvov, gazda Şahtiorului pentru întâlnirile europene. După meci, Luiz Adriano&Co. pot considera că şi-au atins jumătate din misiune. Asta pentru că echipa care sâmbătă o demolase pe Hamburg (8-0), în campionatul german, şi-a pierdut colţii marţi seară pe „Liov Arena“. 

Şi deşi a avut şase brazilieni în echipă (plus încă doi care au intrat pe teren de pe bancă), Mircea Lucescu a demonstrat că îi poate face pe jucătorii din „Ţara Cafelei“ să înveţe şi apărarea, nu doar atacul. Şi cum să-i frustreze pe germani. 

Rezultatul? Un singur şut pe poartă pentru Bayern, o contraperformanţă care n-a mai fost atinsă de bavarezi din octombrie 2012, indiferent de competiţia în care au jucat. Plus 20 de faulturi făcute de nemţi, cele mai multe în acest sezon, şi opt cartonaşe galbene, de ambele părţi, din care unul s-a transformat în roşu, pentru Alonso, cu 25 de minute înainte de final. 

„Ţinând cont de condiţiile în care trăim şi muncim (n.r. – meciuri la Lvov şi Kiev) şi de faptul că a fost primul nostru meci oficial după două luni, ne-am atins obiectivul, care era să facem o impresie bună. Plus acela de a mai păstra şanse de calificare, pentru meciul retur“, a explicat Mircea Lucescu. 

De partea cealaltă, Pep Guardiola a văzut partea plină a meciului pe jumătate gol. „Poate experţii din Germania nu vor aprecia performanţa noastră. Dar eu sunt satisfăcut pentru că ştiam cât de periculoşi sunt jucătorii de atac ai lui Şahtior şi cât de greu e să le rezişti. La München, trebuie să câştigăm“ a comentat şi Guardiola. 

Care are însă o problemă cu Bayern. De când i-a preluat pe bavarezi, n-a câştigat decât un meci din ultimele cinci partide eliminatorii din Liga Campionilor (două egaluri şi două înfrângeri). 

33 la sută şanse de calificare are Şahtior, pe baza rezultatelor all-time din Liga Campionilor, după 0-0 pe teren propriu în tur (potrivit Infostrada Sports)

Citeşte şi 

Mircea Lucescu crede în calificare, după 0-0 cu Bayern: „Avem o şansă minimă pe care trebuie să o exploatăm!“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite