Steaua Exim Bank, campioană naţională la baschet, în competiţia Under 18

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puştii de la Steaua sunt campioni FOTO Sunt Iulian Anghel, editor Adevărul, şi consider că este penibil să specific sursele fotografiilor

Steaua CSM EximBank a reuşit o performanţă importantă, adjudecându-şi titlul de campioană la categoria U18 masculin.

Echipa roş-albastră s-a impus în finala cu U Mobitelco (68-66), desfăşurată duminică, la Cluj-Napoca. „Militarii“ au plecat victorioşi, graţie unui coş de trei puncte marcat cu doar câteva secunde înainte de final.
„Reuşita aceasta ne asigură că tot ce facem în sectorul juvenil are o coerenţă şi ne dă speranţa că mâine, poimâine, tinerii vor face pasul la categoria de seniori. Sunt fericit că ambiţia şi munca îşi spun cuvântul“, a declarat preşedintele Steaua CSM EximBank, Virgil Stănescu, pentru www.iClara.ro.
De menţionat că stelistul Ionuţ Berceanu a fost desemnat cel mai bun jucător al ultimul act din competiţie, iar cvintetul ideal al turneului a fost alcătuit din: Berceanu, Diaconescu, Iliescu (toţi trei de la Steaua CSM EximBank), Kuti (U Mobitelco), Mainea (Aurel Vlaicu), în vreme ce cel mai bun marcator şi MVP al turneului a fost desemnat Nicolescu (VIPO).

La nivelul echipei mari, Steaua CSM EximBank este angrenată în semifinalele Ligii Naţionale de Baschet Masculin, unde se duelează cu BC Mureş. Roş-albaştrii au pierdut primele două meciuri, disputate pe teren propriu, miercuri (87-93), respectiv joi (90-94), programul din perioada următoare presupunând un meci pe 6 mai, iar dacă mureşenii se vor impune şi atunci, se vor califica în ultimul act al competiţiei. În caz contrar, se va mai juca o partidă pe 7 mai şi, în situaţia unui egal, va exista partida decisivă, pe 11 mai, la Bucureşti.