Pantilimon, titular în finala Cupei Angliei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pantilimon are în palamares doar Supercupa Angliei (2012). N-a luat şi medalia de campion pentru că n-a apărat niciun minut în Premier League

Costel Pantilimon va apăra poarta lui Manchester City, pe 11 mai, în finala Cupei Angliei, contra celor de la Wigan. Confirmarea a sosit astăzi, chiar de la Roberto Mancini, antrenorul „cetăţenilor”.

Din august 2011 la City, Pantilimon n-a prins încă niciun minut în tricoul "cetăţenilor” în Premier League. Motiv pentru care n-a primit medalia de campion, sezonul trecut, deşi City a câştigat titlul. 

Longilinul goalkeeper român apără în schimb în competiţiile de cupă. Sezonul acesta a fost titular la toate cele cinci partide ale lui City în Cupa Angliei, şi n-a încasat decât un singur gol. 

Cum City s-a calificat în finala competiţiei, au existat zvonuri în presa engleză care acreditau varianta unei apariţii a titularului obişnuit din campionat, Joe Hart, pe 11 mai, pe „Wembley”, contra celor de la Wigan. 

Mancini a ieşit astăzi cu o declaraţie în presa engleză care a lămurit situaţia. 

"Costel merită să joace. Joe are deja în palmares Cupa Angliei, a câştigat şi campionatul anul trecut. Oricum e cel mai bun portar din Anglia. Ar trebui să fie mândru că rezerva lui are şansa de a juca într-un meci atât de mare. Ştiu că îşi doreşte să apere, dar am decis de la începutul sezonului că e important ca Pantilimon să joace în cele două Cupe (nr. - Cupa Ligii şi Cupa Angliei)", a declarat Roberto Mancini. 

Costel Pantilimon (26 de ani) are în palmares cu City o Supercupă a Angliei, câştigată în august 2012, după un 3-2 cu Chelsea.