Halep, încă un meci de colecţie în 2018: Simona a revenit după un prim set catastrofal şi e în optimile de la Indian Wells

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constănţeanca de 26 de ani a dat de o adversară fără experienţă, dar cu nervi de fier! Caroline Dolehide (165 WTA) i-a luat primul set Simonei în doar 32 de minute, apoi a dus-o pe Halep în tie-break, însă în decisiv a fost zdrobită, fără drept de apel. Americanca e însă o jucătoare de viitor şi nu întâmplător a trecut de Shelby Rogers (78 WTA) şi de Dominika Cibulkova (30 WTA) la Indian Wells.

Atunci când ocupanta locului 1 mondial întâlneşte o adversară de 19 ani, aflată pe locul 165 WTA, teoretic, victoria favoritei ar trebui să fie un deznodământ normal. Duelul Simona Halep - Caroline Dolehide ne-a arătat însă că în sport orice e posibil, iar tenisul feminin e cu atât mai imprevizibil.

Meciul a început cu un game-maraton, de 10 minute şi 38 de secunde, în care Dolehide a salvat cinci mingi de break, înainte de a-şi face serviciul. A fost momentul care i-a dat aripi americancei, fiindcă, de aici încolo, ea a fost mai mereu în controlul setului. Iar în doar 18 minute, tabela arăta un scor neverosimil: 3-0 pentru Dolehide! Ca să puncteze şi ea în acest meci, Halep a avut nevoie de 23 de minute şi de două mingi de break salvate în game-ul patru. Deşi a ratat şansa de a conduce cu 4-0, americanca n-a dezarmat şi a venit cu o replică formidabilă: game alb pe serviciul ei pentru 4-1.

Iar spectacolul făcut de puştoaica de 19 ani a continuat, atunci când a profitat de mingea de break şi a făcut 5-1. Dolehide a încheiat setul într-un mod impresionant: game câştigat la zero, iar punctul decisiv a venit după un retur fantastic, care a ridicat tribunele în aer! Incredibil, dar adevărat: Dolehide - Halep, 6-1 după 32 de minute.

Explozie de bucurie la tie-break

Setul doi a început mai bine pentru Simona, care şi-a făcut serviciul fără probleme. Halep a avut minge de break în game-ul următor, dar Dolehide a salvat-o şi apoi a egalat: 1-1. A urmat un game sufocant pe serviciul Simonei: şase mingi de break salvate de românca, înainte ca aceasta să treacă, din nou, în frunte: 2-1. Spre deosebire de Halep, Dolehide şi-a făcut serviciul, relativ uşor, la 30: 2-2.

Imediat după ce a făcut 3-2, Simona i-a cerut intervenţia lui Darren Cahill, care, pe lângă sfaturi tehnice, i-a transmis elevei sale, în mod repetat, să joace mai agresiv. Discursul australianului a produs imediat rezultatul dorit: Simona a revenit de la 15-40 în game-ul următor şi a valorificat a doua minge de break pentru 4-2. Din păcate, serviciul a trădat-o pe Simona în game-ul următor şi Dolehide a făcut re-break: 4-3.

Seria break-urilor a continuat, Halep distanţându-se la 5-3. Simona a servit pentru închiderea setului, dar Caroline s-a apropiat la 5-4, făcând un nou break la 30. Iar egalarea a venit, după ce Dolehide şi-a făcut serviciul la 30: 5-5. Halep a trecut, din nou, în frunte pe serviciul ei, dar Dolehide a trimis setul în tie-break. Aici, românca s-a impus cu 7-3, având şi o descărcare nervoasă la mingea decisivă.

Dominare totală în decisiv

Descătuşarea Simonei s-a văzut imediat şi pe teren, ea deschizând decisivul cu un break la 30: 1-0! Liderul mondial şi-a consolidat avantajul, făcând 2-0, iar apoi un nou break a arătat că Simona se apropie de o calificare muncită: 3-0. La acest scor, Dolehide a avut o discuţie cu antrenorul ei şi apoi a reuşit să-şi ia un break înapoi pentru 3-1. Halep a ţinut însă situaţia sub control, fiind ajutată şi de faptul că adversara ei a comis două greşeli duble în acelaşi game: 4-1. Simona şi-a adjudecat calificarea, fără emoţii, la prima minge de meci: 6-2.

Pentru Halep urmează un duel în optimi cu Qiang Wang (55 WTA), chinezoaica reuşind o mare supriză prin eliminarea Kristinei Mladenovici (15 WTA), scor 6-1, 6-2.

CITEŞTE ŞI:

*VIDEO Halep, victima unui gest urât: Simona a fost lovită de adversara ei, care a dat dovadă de lipsă crasă de fair-play

*Halep, o victorie crucială: De ce ultimul meci câştigat de Simona înseamnă mai mult decât o simplă calificare în optimi

*Halep, primul zâmbit după două ore de chin: „Mă simt ca în paradis!“. Avem cifrele unui meci sufocant

*Halep, imbatabilă, dar şi norocoasă: Simona va juca în optimi cu o adversară care avusese doar cinci victorii până la Indian Wells

*Halep o invidiază pe Serena: „E cel mai uimitor lucru din lume!“. Mesaj superb al româncei pentru fostul lider WTA

Mai multe pentru tine:
Povestea Kibuțului, hub-ul gastronomic și cultural de la Gărâna. Un mic restaurant, în finala Destinației Anului 2024 FOTO
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Dieta celei mai în vârstă câștigătoare a unui concurs de Miss. Cum de arată atât de bine la 60 de ani | VIDEO
Putin, probabil, nu a ordonat uciderea lui Navalnîi, au estimat serviciile secrete americane
Apropiat al lui Geoană, despre declarațiile lui Ciolacu la adresa adjunctului NATO: „De ce să nu moară și capra vecinului”
Pragul de frecvență al bolii. Un psiholog ne învață cum să ne ridicăm vibrația ca să evităm suferința
Marcel Ciolacu îl susţine pe Klaus Iohannis pentru funcţia de secretar general NATO ca cetăţean. Nu ca premier, nici ca preşedinte PSD
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
O poveste extraordinară de viață din care avem toți de învățat. „Totul a început cu niște semințe. De bostan, cu sare”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”