FOTO Cum arată trofeul pe care Simona Halep îl poate câştiga azi la Melbourne şi cu ce poate veni ea acasă din Australia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep

Simona Halep va juca azi, de la ora 10.30, finala turneului feminin de la Australian Open, unde o va întâlni pe daneza Caroline Wozniacki.

Este pentru a treia oară când Halep joacă având trofeul pe masă, după ce în precedentele două întâlniri a pierdut la Roland Garros. Dacă învinge, Simona primeşte 4 milioane de dolari australieni şi 2000 de puncte WTA şi va pune mâna pe trofeul Daphne Akhurst. 

Aceasta a  fost prima jucătoare care a dominat Australian Open, câştigând de cinci ori la simplu, de cinci ori la dublu şi de patru ori la dublu mixt, între anii 1925 şi 1930. Daphe este o figură marcantă a tenisului australian,

Trofeul cuvenit câştigătoarei este din argint, dar învingătoarea ia acasă doar o copie în miniatură a acestuia, deoarece originalul rămâne la Melbourne.

În stânga este trofeul pe care îl va primi câştigătoarea turneului feminin, iar în dreapta câştigătorul de la masculin FOTO Iulian Anghel (Melbourne)