Fotbalul, confiscat de niște tupeiști: Declarații halucinante după eșecul României la Europeanul de tineret

0
Publicat:

Naționala de tineret va juca, astăzi (ora 21.45, TVR 1), cu Croația U21 în ultima partidă din cadrul Euro 2023. E un meci fără miză, pentru că tricolorii mici au fost deja eliminați. Deznodământul e unul firesc, când vedem CV-ul îngrozitor al selecționerului Emil Săndoi (58 de ani).

Andrei Vochin, fost jurnalist la Gazeta Sporturilor, actualmente scut pentru președintele FRF

Dacă există însă un capitol la care actuala conducere a FRF excelează, atunci acela e legat de tupeul fantastic cu care oamenii de la „Casa Fotbalului“ apar în public, după eșecuri.

La naționala mare, după retrogradarea în Liga C a Națiunilor, președintele Răzvan Burleanu a vorbit, răspicat, despre „meciurile accesibile“ pe care le vom avea, la următoarea ediție, când vom da de echipe precum Luxemburg, Azerbaidjan și Feroe!

Acum, când România U21 s-a făcut de râs la Euro 2023, acest eșec a fost însoțit de alte comentarii halucinante. Pentru că oamenii de la FRF au început să facă turul televiziunilor de sport, într-o tentativă de a ambala această contraperformanță într-un înveliș lucios. Iată câteva declarații care vorbesc de la sine despre tupeul acestor oameni:

*Aurel Țicleanu, membru în Comisia Tehnică FRF (Digi Sport): Demiterea lui Săndoi? Nu știu dacă asta e prima problemă aflată în discuție. Cred că e ultima dintre probleme. Prima ar fi ce s-a întâmplat, să înțelegem ce s-a întâmplat. Trebuie să vedem care sunt obiectivele acestor loturi naționale. Or, primul obiectiv e să dea jucători pentru echipa națională mare. Iar ăsta e un obiectiv îndeplinit. Cu Elveția (n.r. - 2-2 în preliminariile Euro 2024) am avut trei titulari de la tineret, doi fiind printre cei mai buni de pe teren. Apoi, faptul că e a treia participare consecutivă la turneele finale... asta înseamnă că suntem între primele 16 echipe de tineret din Europa!

*Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF (Orange Sport): Am obţinut două calificări la turneele finale pe teren şi o a treia prin organizare pentru o generaţie considerată de noi mai slabă. De ce? Pentru ca şi o generaţie mai slabă să beneficieze de o asemenea experienţă (n.r. – participare la un European de tineret). Nu s-a întâmplat niciodată în istoria României să ai două calificări consecutive la un turneu U21. Nu s-a mai întâmplat de 60 de ani să mergi la Jocurile Olimpice, nu s-a întâmplat niciodată să te califici la un turneu final de U19. Și concluzia generală e că suntem vai de mama noastră! Ori nu vreți să înţelegeți, ori vreți sa facem polemică.

Campionatul European U21, găzduit de Georgia și România

Grupa A (Tbilisi)

Astăzi, ora 19.00

Țările de Jos – Georgia

Portugalia – Belgia

Clasament: 1. Georgia 4p, 2. Belgia 2p, 3. Țările de Jos 2p, 4. Portugalia 1p

Grupa B (București)

Astăzi, ora 21.45

Croația – România

Spania – Ucraina

Clasament: 1. Spania 6p, 2. Ucraina 6p, 3. Croația 0p, 4. România 0p

Tricolorii mici vor juca pe Stadionul Ghencea. Cealaltă partidă va fi găzduită de Stadionul Rapid.

Grupa C (Batumi, Kutaisi)

Mâine, ora 19.00

Anglia – Germania

Israel – Cehia

Clasament: 1. Anglia 6p, 2. Cehia 3p, 3. Germania 1p, 4. Israel 1p

Grupa D (Cluj-Napoca)

Mâine, ora 21.45

Elveția – Franța

Italia – Norvegia

Clasament: 1. Franța 6p, 2. Italia 3p, 3. Elveția 3p, 4. Norvegia 0p

Primele două clasate din fiecare serie vor merge în sferturi.