Fotbalul, confiscat de niște tupeiști: Declarații halucinante după eșecul României la Europeanul de tineret

0
Publicat:

Naționala de tineret va juca, astăzi (ora 21.45, TVR 1), cu Croația U21 în ultima partidă din cadrul Euro 2023. E un meci fără miză, pentru că tricolorii mici au fost deja eliminați. Deznodământul e unul firesc, când vedem CV-ul îngrozitor al selecționerului Emil Săndoi (58 de ani).

Andrei Vochin, fost jurnalist la Gazeta Sporturilor, actualmente scut pentru președintele FRF
Andrei Vochin, fost jurnalist la Gazeta Sporturilor, actualmente scut pentru președintele FRF

Dacă există însă un capitol la care actuala conducere a FRF excelează, atunci acela e legat de tupeul fantastic cu care oamenii de la „Casa Fotbalului“ apar în public, după eșecuri.

La naționala mare, după retrogradarea în Liga C a Națiunilor, președintele Răzvan Burleanu a vorbit, răspicat, despre „meciurile accesibile“ pe care le vom avea, la următoarea ediție, când vom da de echipe precum Luxemburg, Azerbaidjan și Feroe!

Acum, când România U21 s-a făcut de râs la Euro 2023, acest eșec a fost însoțit de alte comentarii halucinante. Pentru că oamenii de la FRF au început să facă turul televiziunilor de sport, într-o tentativă de a ambala această contraperformanță într-un înveliș lucios. Iată câteva declarații care vorbesc de la sine despre tupeul acestor oameni:

*Aurel Țicleanu, membru în Comisia Tehnică FRF (Digi Sport): Demiterea lui Săndoi? Nu știu dacă asta e prima problemă aflată în discuție. Cred că e ultima dintre probleme. Prima ar fi ce s-a întâmplat, să înțelegem ce s-a întâmplat. Trebuie să vedem care sunt obiectivele acestor loturi naționale. Or, primul obiectiv e să dea jucători pentru echipa națională mare. Iar ăsta e un obiectiv îndeplinit. Cu Elveția (n.r. - 2-2 în preliminariile Euro 2024) am avut trei titulari de la tineret, doi fiind printre cei mai buni de pe teren. Apoi, faptul că e a treia participare consecutivă la turneele finale... asta înseamnă că suntem între primele 16 echipe de tineret din Europa!

*Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF (Orange Sport): Am obţinut două calificări la turneele finale pe teren şi o a treia prin organizare pentru o generaţie considerată de noi mai slabă. De ce? Pentru ca şi o generaţie mai slabă să beneficieze de o asemenea experienţă (n.r. – participare la un European de tineret). Nu s-a întâmplat niciodată în istoria României să ai două calificări consecutive la un turneu U21. Nu s-a mai întâmplat de 60 de ani să mergi la Jocurile Olimpice, nu s-a întâmplat niciodată să te califici la un turneu final de U19. Și concluzia generală e că suntem vai de mama noastră! Ori nu vreți să înţelegeți, ori vreți sa facem polemică.

U21 2023 Logo jpg

Campionatul European U21, găzduit de Georgia și România

Grupa A (Tbilisi)

Astăzi, ora 19.00

Țările de Jos – Georgia

Portugalia – Belgia

Clasament: 1. Georgia 4p, 2. Belgia 2p, 3. Țările de Jos 2p, 4. Portugalia 1p

Grupa B (București)

Astăzi, ora 21.45

Croația – România

Spania – Ucraina

Clasament: 1. Spania 6p, 2. Ucraina 6p, 3. Croația 0p, 4. România 0p

Tricolorii mici vor juca pe Stadionul Ghencea. Cealaltă partidă va fi găzduită de Stadionul Rapid.

Grupa C (Batumi, Kutaisi)

Mâine, ora 19.00

Anglia – Germania

Israel – Cehia

Clasament: 1. Anglia 6p, 2. Cehia 3p, 3. Germania 1p, 4. Israel 1p

Grupa D (Cluj-Napoca)

Mâine, ora 21.45

Elveția – Franța

Italia – Norvegia

Clasament: 1. Franța 6p, 2. Italia 3p, 3. Elveția 3p, 4. Norvegia 0p

Primele două clasate din fiecare serie vor merge în sferturi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite