Alina Dumitru şi Andreea Chiţu, demonstraţie lângă Sfinx

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Dumitru şi Andreea Chiţu au făcut o demonstraţie de judo

Vicecampioana olimpică Alina Dumitru şi campioana europeană Andreea Chiţu au făcut demonstraţii de judo în Buşteni.

Weekend-ul acesta, Alina Dumitru şi Andreea Chiţu au făcut o demonstraţie de judo în Buşteni. Sportivele au militat pentru atragerea copiilor către sport, în special judo. Cele două se aflau la munte, într-o vacanţă oferită drept recompensă pentru Jocurile Olimpice de la Londra.

În aplauzele turiştilor aflaţi la munte, cele două judoka au efectuat un exerciţiu demonstrativ, spre încântarea elevilor de la cluburile de lupte greco-romane şi de karate „Caraimanul“ Buşteni. 

Vicecampioana olimpică şi campioana europeană au repetat demonstraţia în apropierea Sfinxului, ocazie cu care s-au imortalizat în poze cu turiştii dornici de o amintire cu cele două. 

„Prin aceste exerciţii demonstrative, într-un spaţiu neconvenţional, sperăm că vom atrage mai mulţi copii către sport. Dorim să promovăm sportul şi, bineînţeles, oraşul Buşteni“, a declarat Alina Dumitru.

În 2011, Alina Dumitru a devenit cetăţean de onoare al oraşului Buşteni (alături de Lucian Bute, Nadia Comăneci, Ilie Năstase şi Adrian Mutu) şi a fost premiată cu 20.000 de lei.