Alina Dumitru, campioană de argint la Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mediafax | Alina Dumitru a câştigat medalia de argint la categoria 48 de kilograme 
Mediafax | Alina Dumitru a câştigat medalia de argint la categoria 48 de kilograme 

Judoka Alina Dumitru a câştigat medalia de argint la categoria 48 de kilograme la Jocurile Olimpice de la Londra. Sportiva din România a fost învinsă în finală de brazilianca Sara Menezes. Medalia obţinută de Alina Dumitru a fost prima obţinută de delegaţia României la olimpiada londoneză.

Alina Dumitru a început aventura olimpică împotriva cubanezei Dayaris Mestre Alvarez, care a fost eliminată din concurs din cauza unei penalizări dictate de arbitri pentru un gest nesportiv. Astfel, judoka noastră a acces în sferturi, acolo unde s-a duelat cu mongoleza Urantsetseg Munkhbat, pe care a eliminat-o de asemenea, calificându-se în semifinale.

În „careul de aşi”, Alina a întâlnit-o pe campioana mondială, japoneza Tomoko Fukumi, favorită pentru cucerirea aurului olimpic. Deşi Alina pierduse toate înfruntările anterioare împotriva japonezei, acum s-a mobilizat exemplar şi a reuşit să o învingă pe Fukumi, în ciuda faptului că a avut probleme la umăr. Graţie acestei victorii, Dumitru a acces în finala competiţiei de judo la categoria 48 de kilograme.
În ultimul act, judoka din România a evoluat împotriva braziliencei Sara Menezes. Accidentarea la umăr a făcut-o pe Dumitru să nu se simtă în apele sale şi a cedat în ultimele secunde ale confruntării, pierzând medalia de aur. În ciuda înfrângerii din finală, Alina Dumitru a câştigat argintul olimpic, prima medalie pentru România la Londra.
„N-am mai putut să fac nimic cu mâna asta, ea a făcut tot că să nu mai pot continua. Sunt mulţumită că am obţinut medalie, dar se putea mai mult. A fost un moment în care am vrut să abandonez. Mă prinsese rău brazilianca şi am simţit că-mi rupe mîna. M-am gîndit însă că nu e demn să-mi închei cariera printr-un abandon”, a spus sportiva noastră după ce a terminat concursul.
Antrenorul lotului olimpic de judo al României, Florin Bercean, a spus că regretă că Alina nu a putut cuceri aurul, precizând că eleva sa putea mai mult. „Alina s-a mulţumit cu puţin. Nu a mai crezut în ea, nu s-a mai putut concentra. A acuzat dureri ba la mână, ba la picior. Pe cînd brazilianca a fost dornică de luptă, mai proaspătă”, a spus şi Florin Bercean la finalul concursului la categoria 48 de kilograme, conform Gazetei Sporturilor

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite