Cine este Ionuţ Belei, marele câştigător Chefi la cuţite, sezonul 8. Ce va face cu premiul de 30.000 de euro FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Belei Foto: Antena 1

Ionuţ Belei a câştigat finala „Chefi la cuţite” 2020, sezonul 8. Tânărul în vârstă de 26 de ani, care a reuşit să pună mâna pe marele premiu în valoare de 30.000 de euro, a lucrat în construcţii în Germania, la vîrsta de 19 ani. A ajuns bucătar după ce fratele lui l-a ajutat să-şi găsească un alt loc de muncă.

Ionuţ Belei a reuşit să câştige marele premiu de 30.000 de euro, după ce i-a impresionat pe juraţi cu o tehnică de gătit impecabilă şi un desert care i-a făcut să îi aleagă preparatul câştigător.

A plecat în străinătate să muncească în construcţii

La vârsta de 19 ani, Ionuţ Belei a plecat în Germania pentru a lucra în construcţii, deşi avea o diplimă ca tehnician în instalaţii electrice. Totuşi, a plecat la o muncă grea: aceea de a sparge ziduri cu barosul. Ajuns acolo, tânărul a dat peste condiţii inumane, greu de imaginat. Potrivit acestuia, a dormit pe jos, într-un loc plin de igrasie şi fără geamuri.

"Când am ajuns acolo, unde mi s-a zis să dorm nu era pat, nu era nimic, era igrasie peste tot, era totul vraişte, nu erau geamuri… M-a luat plânsul, m-am pus pe o bancă şi m-a luat plânsul, am zis că Germania nu mă vrea", a povestit concurentul. 

Dărâmat, acesta şi-a sunat fratele, care i-a oferit o alternativă mai bună: să lucreze în restaurantul patronului său. Astfel a ajuns bucătar şi a ştiut că şi-a găsit pasiunea, dar gândul i-a rămas mereu la casă şi la cei dragi, din România.

Cuţitul de aur şi parcursul în emisiune

În etapa degustărilor pe nevăzute, Ionuţ Georgel Belei a ales să pregătească un nougat mousse cu spumă de grenadină, un desert extrem de fin cu care i-a impresionat pe cei trei juraţi din sezonul 8 „Chefi la cuţite”. Pentru reţeta sa, Sorin Bontea i-a oferit cuţitul de aur. 

Concurentul a trecut cu bine peste bootcamp şi peste cele paisprezece battle-uri culinare şi a reuşit astfel să ajungă în semifinala „Chefi la cuţite” 2020, sezonul 8. Ambiţios din fire, tânărul a demonstrat, ediţie după ediţie, că este un bucătar cu har. După ce a trecut cu bine peste probele din semifinală, Ionuţ Belei a devenit unul dintre cei trei finalişti „Chefi la cuţite” 2020. 

Ionuţ Belei şi-a ales o echipă puternică şi a decis să lupte în marea finală a concursului alături de Paul Maxim, Vlăduţ Manoliu, Robert Vasiliu (Ragnar Vikingul), Coca Nicolae Eupsihie şi de Cătălin Rizea.

Iosif Ştefănescu, Antonio Passarelli, Marian Cernat, Michael Passarelli, Nicolai Tand, Andreea Moldovan, Dexter Chef, Orlando Zaharia şi alţi chefi celebri din România au degustat atent reţetele pregătite de Ionuţ Belei, Maria Şandru şi de Roxana Blenche. 

Finaliştii au avut de pregătit un starter, un fel principal şi un desert. 

Surpriza a fost mare atunci când fanii au aflat că Ionuţ Belei a pus mâna pe trofeul în valoare de 30.000 de euro şi pe titlul de câştigător „Chefi la cuţite”.

A fost un sezon de-a dreptul spectaculos, ce s-a terminat cu o bucurie imensă pentru tânărul bucătar, care a fost cuţitul de aur al lui Sorin Bontea. 

Ce va face cu premiul 

Tânărul a recunoscut în cadrul emisiunii Xtra Night Show de miercuri noaptea, că îşi doreşte să investească o parte din premiul de 30.000 de euro într-un curs pentru bucătari, de prestigiu, din Franţa, fiindcă este de părere că mai are multe de învăţat. 

Deşi atras de bucătăria mediteraneană, Ionuţ Belei a mărturisit în cadrul emisiunii că îşi doreşte să facă renumită bucătăria românească, aducând-o la un alt nivel. 

Tânărul a cărui mâncare favorită o reprezintă cartofii prăjiţi cu brânză, spune că secretul succesului său constă în faptul că: „Îmi place să respect ceea ce fac. Şi în emisiune am încercat să realizez farfurii în care să se vadă că respect produsele, respect ceea ce mi se dă, şi că, totul, chiar şi o frunză merită să fie pusă pe podium”. 

Ce spune Sorin Bontea despre "cuţitul său de aur"

La rândul său, chef Sorin Bontea a spus despre elevul său că: „A fost foarte bun, incredibil de bun, senzaţional. Este născut să gătească”, amintind că chef Cătălin Scărlătescu a recunoscut că Belei este „poate, cel mai bun câştigător din cele opt sezoane”.

Bontea a mărturisit şi că, în comparaţie cu alţi bucătari care au gătit foarte bine, „Ionuţ a fost foarte constant. A gătit bine mereu, nu ştiu cum a făcut, dar de fiecare dată a gătit impecabil”. 

Rugat să-i dea un ultim sfat „cuţitului său de aur” câştigător, chef Sorin Bontea i-a recomandat: „Să nu gătească niciodată ce n-ar mânca el”. „Îl iubesc pe Ionuţ, este un băiat extraordinar”, a mai spus Bontea, la final.