Monica Bîrlădeanu, la „Chefi la cuțite“. Ce este dresala, mâncarea moldovenească pe care a gătit-o pentru juriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actrița a pregătit un fel de mâncare specific zonei Moldovei și a mărturisit că este preparatul care i-a marcat copilăria.

Monica Birlădeanu a gătit dresală de cartofi la „Chefi la cuțite“ FOTO Antena 1

Aflată luni seara în platoul show-ului culinar de la Antena 1, Monica Bîrlădeanu (43 de ani) i-a surprins pe Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu și Sorin Bontea cu farfuriile pe care le-a pregătit. Originară din Moldova, din Iași, actrița a mărturisit că dresala de cartofi este mâncarea copilărilei sale.

Judecând după felul de mâncare pe care o să-l fac, n-or să se aștepte să mă vadă aici nici în visele cele mai creative. Am emoții. Mă gândesc: «Dacă n-o să le placă gustul? Cred c-aș fi foarte fericită dacă nu vor strâmba din nas“, a declarat Monica Bîrlădeanu înainte de a începe psă gătească.

Ea a mărturisit că secretul rețetei sale constă într-un ingredient pe care l-a primit de la mama ei, pe tren: zer din lapte de oaie. „Ingredientul a venit pe tren. M-am dus la naș: «Bună seara, aveți un pachet pentru mine?»“, a povestit Monica Bîrlădeanu cu umor.

Ce este dresala de cartofi

Într-adevăr, gustul preparatului i-a surprins pe cei trei chefi. „E genul de ciorbă gătită de o bunicuță. Din punctul meu de vedere, e un pic ciudată, pentru că e acră și dulce în același timp“, a spus Florin Dumitrescu. „Are o chestie pe care nu o înțeleg“, a completat Sorin Bontea. Chef Cătălin Scărlătescu a apreciat dresala de cartofi și i-a dat Monicăi Bîrlădeanu un cuțit.

Este rețeta bunicii mele. Mama a învățat-o de la ea, iar eu de la mama. Am fost foarte tentată să vin aici și să vă impresionez cu un preparat extravagant, doar am stat la Los Angeles. Dar asta sunt!“, a spus actrița în fața chefilor.

Dresala sau sârbușca este o ciorbă de cartofi, actrită cu zer din lapte de oaie. Cantitățile nu sunt exacte și, în funcție de consistența dorită, se pot pune mai mulți sau mai puțini cartofi. Se servește caldă sau rece, cu smântână și cu ceapă roșie.

Mai multe pentru tine:
Cornel Dinu spune ce pensie încasează, după 40 de ani petrecuți la Dinamo: „Asta-i o țară, un stat care nu-și servește locuitorii, fură de la ei”
Tricouri de Crăciun pentru copii și familie – Cadouri unice, outfituri cozy și reduceri exclusive eMAG: magia sărbătorilor în casa ta
Obiceiul adorabil de la Palatul Regal britanic, în ajun de Crăciun. Cum se împarte fericirea între prinți și prințese
Ce etnie are Alessia Pop, câștigătoarea de la Vocea României: „Nu pot exprima durerea pe care o simt ...”
Pijamale pentru copii de Crăciun 2025 – cozy și hazlii, la ofertă, majoritatea sub 100 lei, cadouri de la Moșu’ pentru dimineți pline de magie
Lenjerii de Crăciun care aduc magia sărbătorilor în dormitor – Stoc limitat! Alege cadouri cozy și festive pentru întreaga familie
Cele mai bune 15 vinuri de pe eMAG în 2025: ce aleg românii de sărbători. Transformă mesele de Crăciun și Revelion în momente magice
Cadouri de Crăciun pentru el: Top 15 aparate și produse de ras și bărbierit verificate online – alege cadoul care îl va impresiona și răsfăța
Dovada că Alessia Pop, câștigătoarea Vocea României, s-a cunoscut cu Theo Rose înainte de a urca pe scena concursului de la PRO TV. Unde au fost cele două
Cadouri de Crăciun pentru copii: 25 de hanorace și pulovere festive – de la modele la reducere sub 100 de lei, la cadouri unicat și personalizate
De ce se adaugă o lingură de mălai în compoziția sarmalelor. Un truc folosit de bucătăresele din Moldova