Surse. Culisele şedinţei liderilor PNL. Cîţu: „Trebuie să negociem de pe poziţii de forţă”. Cum arată lista miniştrilor liberali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciucă, Florin Citu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Potrivit unor surse din conducerea liberalilor, Florin Cîţu le-ar fi spus colegilor prezenţi la şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL că trebuie să negocieze „de pe poziţii de forţă”. „Dacă vom ceda ca până acum, să nu ne mire că vom avea rezultate proaste”, susţine liderul liberalilor.

UPDATE: 

Surse din conducerea PNL au declarat pentru Adevărul că liberalii iau în calcul să îl propună pe Cristian Buşoi pentru conducerea Ministerului Fondurilor Europene, sau pentru portofoliul de la Transporturi. 

De asemenea, Alina Gorghiu este propunerea partidului pentru conducerea Ministerului Justiţiei, în timp ce Sorin Cîmpeanu rămâne opţiunea partidului pentru Ministerul Educaţiei, Virgil Popescu pentru portofoliul de la Energie, Bogdan Aurescu pentru Ministerul de Externe, Lucian Bode pentru Ministerul de Interne şi Bogdan Gorghiu pentru Ministerul Culturii. 

***

Surse din conducerea liberalilor au transmis pentru „Adevărul” că liderul PNL le-a spus colegilor săi că trebuie să negocieze de pe „poziţii de forţă”. „Pentru ultima oară, în al 12-lea ceas, vă spun că trebuie să negociem de pe poziţii de forţă. Dacă vom ceda ca până acum să nu ne mire că vom avea rezultate proaste”, le-ar fi spus Florin Cîţu liberalilor prezenţi la şedinţă. 

  

„Ce vă rog: este o avalanşă de informatii pe surse, când aveţi cel mai mic semn de intrebare, întrebaţi pe unul din membriii echipei de negiciere. Trebuie să negociem de pe poziţii de forta. Nu sunt probleme în echipa de negociere, aceste informaţii pe surse apar ca să saboteze negocierile”, le-ar mai fi transmis liderul liberalilor colegilor săi. 

Rareş Bogdan s-ar fi împotrivit continuării negocierilor cu social-democraţii. El le-ar fi spus colegilor din conducere că Marcel Ciolacu umileşte acum PNL şi ca în ritmul ăsta o să se trezească cu ministere ca Digitalizarea şi Cultură. 

Şi Eugen Pîrvuleacu a luat cuvântul împotriva continuării negocierilor. „PSD a îngenuncheat PNL în ultimele zile şi liberalii nu trebuie să grabească formarea Guvernul, ci să negocieze la sânge”, a transmis Eugen Pîrvulescu în şedinţa PNL, potrivit unor surse politice din partid. 

Potrivit surselor politice, liberalii s-au reunit începând cu orele 16.30 în şedinţa Biroului Politic Naţional, în format de videoconferinţă. Şedinţa are loc în contextul în care negocierile de vineri pentru formarea Guvernului s-au încheiat într-o notă tensionată, după ce partidele au avut discuţii contradictorii cu privire la împărţirea portofoliilor. 

Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru conducerea viitorului Executiv, a declarat că partidele politice vor lua o pauză de la negocieri pentru a discuta în interiorul formaţiunilor politice. Şeful delegaţiei de negocieri al PNL a mai declarat că niciun partid nu îşi doreşte să intre la guvernare în cazul plecării de la negocieri a unuia dintre acestea sau a grupului minorităţilor din Parlament.