Sever Voinescu, pe făraş din PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sever Voinescu, la un pas de excluderea din PDL   FOTO Adevarul

Sever Voinescu, fost vicepreşedinte al PDL, este la un pas de excluderea din partid. Organizaţia PDL Constanţa a cerut excluderea lui Voinescu, iar conducerea PDL împărtăşeşte această opinie.

Organizaţia PDL Constanţa cere excluderea lui Sever Voinescu după ce, în campania pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie, acesta a susţinut un alt candidat decât cel al PDL. Este vorba despre Maria Stavrositu, care a candidat din partea PPDD. Stavrositu a fost lider al PDL Constanţa, dar a fost exclusă din partid după alegerile locale.

„Numai departe decât joi când vom analiza situaţia din Constanţa pe baza unui program stabilit o să discutăm la faţa locului şi după ce vom avea toate punctele de vedere luni o să facem propunerile necesare în BPN”, a explicat Vasile Blaga, liderul PDL.

Blaga susţine că situaţia lui Sever Voinescu este cea a unui trădător, pentru că a susţinut un alt candidat decât cel al PDL. „Nu văd rostul pentru care ar rămâne în partid”, a spus Blaga.

Cine îl exclude pe Voinescu?

Excluderea lui Sever Voinescu a fost cerută de organizaţia de Constanţa, dar el face parte din organizaţia de Prahova, atrage atenţia europarlamentarul Cristian Preda.

 Conform statutului PDL, pentru a exclude un membru este nevoie de acordul filialei din care face parte. „Blaga va trebui să meargă la Ploieşti, nu la malul mării“, a precizat Cristian Preda, pe blogul personal.

Sever Voinescu a renunţat să mai candideze la alegerile parlamentare din 9 decembrie. De asemenea, după alegeri, Voinescu a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al PDL şi a rămas doar simplu membru.