Emil Boc: „Legea sănătăţii rămâne o prioritate şi trebuie adoptată până la sfârşitul anului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legea sănătăţii rămâne o prioritate a Guvernului în acest an, urmând ca noul proiect de lege să fie aplicat până la sfârşitul lui 2012, a declarat, luni seara, la postul public de televiziune, premierul Emil Boc. Acesta a mai spus că această reformă face parte din acorduri semnate de ţara noastră cu instituţiile europene.

Premierul a declarat că, în prezent, se lucrează la un nou proiect al sănătăţii. Ministrul Sănătăţii , Ladislau Ritli, a fost mandatat să formeze o echipă care să redacteze un nou proiect de lege privind sănătate, echipă din care nu vor lipsi reprezentanţi ai asociaţiilor pacienţilor, societăţii civile, sindicatelor, patronatelor şi Colegiului Medicilor.

Boc a mai spus că, în acest moment, se face un lucru greu în sistemul de sănătate, însă necesar: stabilirea pachetelui minimal şi al celui de bază.

Referitor la afirmaţia preşedintelui UDMR Kelemen Hunor, care a declarat în urmă cu două săptămâni că o nouă lege a sănătăţii "nu este prioritatea numărul unu în România", premierul a preferat să nu comenteze, deoarece, spune el, că nu ştie exact despre ce declaraţie este vorba.

Citeşte şi alte declaraţii făcute de Emil Boc, aseară, la TVR aici.