Cum îl peţesc PDL şi Mişcarea Populară pe Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu îl vede pe Emil Boc un candidat cu şanse reale în cursa pentru Preşedinţie FOTO Arhiva Adevărul

PDL şi Mişcarea Populară au simţit, odată cu ieşirea lui Traian Băsescu, momentul oportun pentru a mai căştiga câteva procente electorale din partea susţinătorilor de dreapta. Ambele partide au criticat decapitarea procurorului Lucian Papici împrumutând discursul lui Traian Băsescu.


Fostul premier Emil Boc, lăudat asiduu de preşedinte, a atras atenţia că afirmaţiile premierului Victor Ponta privind demiterea lui Lucian Papici, procuror-şef al Secţiei 1 din DNA, vor afecta raportul MCV (Mecanismul de Cooperare şi Verificare).

„Victor Ponta trebuie să ştie că fiecare atac la adresa justiţiei este un atac la fiecare român, prin diminuarea şanselor noastre de a fi o ţară egală în UE cu celelalte ţări, inclusiv sub aspectul justiţiei şi al eliminării MCV. Orice declaraţie de aceste fel, pune piedici serioase aderării României la spaţiul Schengen, un club select al democraţiilor europene, unde nu sunt acceptate declaraţii de genul celor făcute de Ponta şi intervenţii violente în justiţie din partea politicienilor. Dacă Victor Ponta nu a înţeles, încă, acest lucru, înseamnă că nu a înţeles nimic din politică şi nu serveşte interesele României“, a afirmat Boc.

Declaraţia fostului premier a venit la scurt timp după aprecierile preşedintelui Traian Băsescu, care îl vede chiar în cea mai înaltă funcţie a statului: preşedintele României.

„Antonescu şi-a încheiat mandatul. Nu mai poate câştiga. PSD va avea candidat propriu, pe Victor Ponta, dar îşi scad şansele cu Ponta. Ponta ar putea fi bătut de un candidat ca Boc. Boc ar avea mai multe şanse decât Ungureanu.Poporul ăsta va înţelege că Boc a luat nişte măsuri care să salveze ţara. Cred că Boc va fi reevaluat, chiar dacă a fost înjurat. Multe dintre etichete nu mai sunt credibile“, a fost comentariul preşedintelui Băsescu, la Evenimetul Zilei.

Mişcarea Populară, alături de Băsescu

Un alt nume care a a fost auzit în discursul preşedintelui a fost Mişcarea Populară, care are garanţia că se bucură de girul lui Băsescu. Întrebat ce va face după expirarea mandatului, Traian Băsescu a răspuns că va fi alături de noua speranţă politică.

„Este clar că voi rămâne în politică, dar încă nu este preocuparea mea adunarea dreptei. Dacă aş putea să ajut discret să crească Mişcarea Populară, aş fi mulţumit. Dreapta trebuie să fuzioneze, să facă un partid mare. Fuziuni una după alta şi trebuie ales momentul. Dacă m-ar întreba cineva, le-aş spune să o facă înainte de europarlamnetare“, a răspuns şeful statului.

Mişcarea Populară nu a întârziat să-şi arate devotamentul faţă de preşedinte şi a dat un comunicat în care repetă aceeaşi idee enunţată de Băsescu.

„Fundaţia Mişcarea Populară condamnă acţiunea brutală a premierului Victor Ponta de imixtiune în justiţie prin înlăturarea procurorului Papici de la Secţia I de combatere a infracţiunilor de corupţie din cadrul DNA“, susţine Mişcarea Populară. Preşedintele a vorbit despre aceeaşi imixtiune. „Este o imixtiune a politicului care a dat ordin procurorului general să facă ceva“, a spus Băsescu.

Premierul Victor Ponta a precizat miercuri seară, la RTV, că Lucian Papici nu a fost demis, ci i s-au terminat mandatele de şef al Secţiei I din DNA, precizând că Papici a făcut dosare politice.

„Papici, marele băsist, morărist, macoveist. Propaganda asta a lui Macovei şi toţi macoveiştii. Domnule, nu a fost demis, i s-au terminat mandatele, a avut două mandate. Şi Băsescu îşi termină mandatele. Ce facem, îl ţinem şi pe Băsescu, şi pe Papici, şi pe Morar, că moare ţara fără Papici, Morar şi Băsescu? Să mai stea procuror simplu, să mai facă şi el un dosar, că şefi de-ăştia puşi de Băsescu care trebuie să stea încă o sută de ani după ce pleacă Băsescu - a avut două mandate, amândouă de trei ani, şase ani. Aşa spune în lege, nu ai voie să ai mai mult de două mandate. I s-a terminat mandatul, stă şi el procuror simplu, că nu l-a născut şef", a afirmat premierul.