Cîţu: Voi cere adoptarea unei hotărâri a Parlamentului prin care să garantăm alocarea de la buget a 2.5% din PIB pentru apărare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Liderul PNL, fostul premier Florin Cîţu, afirmă că săptămâna viitoare va cere adoptarea unei Hotărâri a Parlamentului prin care să fie garantată alocarea de la buget a 2.5% din PIB pentru apărare.

„Săptămâna viitoare voi cere adoptarea unei hotărâri a Parlamentului prin care să garantăm alocarea de la buget a 2.5% din PIB pentru apărare. Este un vot important care ne asigură că orice guvern, de acum înainte, va aloca această sumă", a anunţat Cîţu într-o postare pe Facebook.

Anunţul făcut de şeful Senatului vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a declarat la finalul unei şedinţe CSAT că se impune majorarea procentului din PIB pentru Apărare de la 2% la 2,5%, în contextul conflictului din Ucraina. 

Într-o altă declaraţie, şeful Senatului a precizat că alocarea unui procent mai mare din PIB către Apărare se va aplica de anul viitor, anul acesta bugetul fiind deja alocat.