Warren Buffett a donat 750 de milioane de dolari de Ziua Recunoștinței. Cum și-a motivat gestul

0
Publicat:

Warren Buffett a donat peste 750 de milioane de dolari în acțiunile Berkshire Hathaway către patru fundații asociate cu familia sa în ajunul Zilei Recunoștinței.

Warren Buffett a donat peste 750 de milioane de dolari în acțiunile Berkshire Hathaway

Legendarul investitor Warren Buffett a spus că momentul nu a fost o coincidență, deoarece acesta este modul lui de a le mulțumi copiilor săi pentru munca lor caritabilă, scrie CNBC.

Am o mândrie personală de felul în care sunt copiii mei”, a spus Buffett pentru Becky Quick de la CNBC. „Mă simt bine pentru faptul că ei știu că mă simt bine cu ei. Aceasta este susținerea supremă a copiilor mei și este afirmația supremă că fiii mei nu vor să fie bogați prin moștenire.”

Investitorul în vârstă de 92 de ani a donat 1,5 milioane de acțiuni de clasă B ale conglomeratului său Fundației Susan Thompson Buffett, numită după prima sa soție. De asemenea, a dat 300.000 de acțiuni de clasa B fiecare celor trei fundații conduse de copiii săi: Fundația Sherwood, Fundația Howard G. Buffett și Fundația NoVo.

Destinatarii de data aceasta nu au inclus Fundația Bill & Melinda Gates. „Oracolul din Omaha” a promis că își va oferi averea de-a lungul timpului și a făcut donații anuale către aceleași cinci organizații de caritate din 2006.

În iunie, el a dat 11 milioane de acțiuni de clasă B Fundației Gates, 1,1 milioane de acțiuni B Fundației Susan Thompson Buffett și 770.218 de acțiuni fiecare celor trei fundații ale copiilor săi.

Buffett s-a angajat în 2006 să renunţe la toate acţiunile Berkshire, prin donaţii anuale către Bill & Melinda Gates Foundation, Susan Thompson Buffett Foundation, Sherwood Foundation, Howard G. Buffett Foundation şi NoVo Foundation.

La momentul angajamentului respectiv, Buffett deţinea 476.998 de acţiuni Berkshire din clasa A.

În 2021, miliardarul a spus că deţine 238.624 de acţiuni, în valoare de circa 100 de miliarde de dolari.