Imperiul creat de miliardarul Warren Buffett a recuperat pierderile provocate de pandemie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Conglomeratul Berkshire Hathaway al miliardarului Warren Buffett a recuperat pierderile provocate de pandemia de Covid-19, majoritatea divizilor sale înregistrând o redresare puternică a profitului şi veniturilor, transmite Reuters.

Compania condusă de Buffett din 1965 a semnalat totodată încrederea miliardarului în viitorul său, prin răscumpărarea unor acţiuni în valoare de 6 miliarde de dolari în trimestrul al doilea.

Companiile de producţie, servicii şi comerţ cu amănuntul ale grupului Berkshire, cu sediul în Omaha, Nebraska, au avut de suferit anul trecut, în timp ce activitatea economică a scăzut, pierderile de locuri de muncă au crescut şi cumpărătorii au rămas acasă.

Berkshire a anunţat însă că operatorul feroviar BNSF, divizia de dealeri auto şi activităţile de construcţii de locuinţe se numără printre numeroasele întreprinderi care au înregistrat recuperări „semnificative”, în pofida întreruperilor lanţurilor de aprovizionare şi a costurilor mai mari, în unele cazuri profiturile şi veniturile depăşind nivelurile anterioare pandemiei.

În trimestrul al doilea, profitul operaţional a crescut cu 21%, la 6,69 miliarde dolari, sau la aproximativ 4.424 dolari pe acţiune de clasă A, de la 5,51 miliarde dolari, sau aproximativ 3.463 dolari pe acţiune, cu un an mai devreme. De asemenea, veniturile au avansat cu 22% la 69,1 miliarde de dolari. 

Averea a miliardarului american Warren Buffett a atins în luna martie a acestui an 100 de miliarde de dolari, acţiunile Berkshire Hathaway urcând la un nivel record, transmitea Reuters.

Averea netă a lui Buffett, calculată de revista Forbes, provine în cea mai mare parte din deţinerea a aproape o şesime din grupul Berkshire, care valorează aproximativ 600 de miliarde de dolari.

Berkshire, o companie falimentară de texile atunci când a fost preluată de Buffett în 1965, deţine în prezent peste 90 de afaceri, între care asigurătorul de maşini Geico şi compania de căi ferate BNSF.

Unul dintre cei mai apreciaţi investitori, Buffett a fost odată cel mai bogat om din lume, dar a fost depăşit de mai mulţi alţi directori de companii ale căror acţiuni au crescut mai rapid.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite